Antena Căutare

Romania a renuntat la blocarea candidaturii Serbiei la UE

Presedintele Traian Basescu, a declarat, la Bruxelles, ca Romania a renuntat la initiativa de blocare a acordarii statutului de candidat la UE Serbiei.

Basescu a declarat, joi, chiar inaintea Consiliului European, ca problema cu Serbia privind minoritatile s-a rezolvat si Romania nu se mai opune acordarii statului de tara candidata Serbiei. "Serbia a trecut deja", a subliniat Basescu.

Protocolul privind minoritatile intre Romania si Serbia a fost semnat, joi, la Bruxelles, de ambasadorii la UE ai celor doua state.

Romania a blocat marti, in cursul reuniunii ministrilor Afacerilor Europene din statele UE, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei, din cauza etnicilor vlahi de pe Valea Timocului.

Foto: Intactimages / EPA

SUA se "inchina" la Allah: Numarul moscheilor a crescut cu 74% in 10 ani... WikiLeaks: Rusia a dat Israelului codurile de acces la rachetele iraniene Tor-M1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x