Antena Căutare

Romania va boicota summit-ul de la Varsovia

Romania este hotarata sa se alature Serbiei si Slovaciei la boicotarea reuniunii regionale de la Varsovia, la sfarsitul acestei saptamani, din cauza fostei provincii sarbe Kosovo, a carei independenta declarata unilateral tara noastra si altele din UE nu o recunosc.

Cotidianul sarb Danas, citat in pagina electronica a televiziunii B92, scrie ca decizia a fost luata "deoarece Kosovo va fi tratata ca stat egal" cu celelalte participante la summit-ul liderilor din Europa centrala si de Sud-Est. Presedintele sarb, Boris Tadici, refuza sa participe la reuniune, dupa ce a aflat ca Varsovia l-a invitat si pe presedintele kosovar, Atifete Jahjaga, la summit.

La summit va participa insa si presedintele american, Barack Obama, aflat intr-un turneu european care include si Polonia. Statele Unite au fost primele care au recunoscut independenta Kosovo, autoproclamata la 17 februarie 2008 si "validata" cu doi ani mai tarziu, printr-un aviz consultativ, de Curtea Internationala de Justitie, de la Haga, care a decis ca declararea unilaterala a independentei provinciei sarbe nu incalca legile internationale.

Citeste si Jurnalul!

Foto: projects.aegee.org

"Il capo di tutti capi" al clanului mafiot Camorra, capturat... Germania a inchis spatiul aerian din nordul tarii din cauza norului de cenusa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x