Antena Căutare

Rusia avertizează Turcia că nu poate garanta siguranţa avioanelor sale militare în Siria

Ministerul rus al Apărării a avertizat duminică Turcia că Moscova nu poate garanta siguranţa avioanelor turceşti care zboară în Siria, în urma anunţului făcut de Damasc că închide spaţiul aerian din regiunea Idlib, a relatat agenţia rus TASS, citată de Reuters.

Avertismentul a venit după ce trupele turceşti au doborât două avioane siriene în Idlib, într-o intensificare puternică a acţiunilor lor militare în urma morţii a zeci de militari turci în regiune, săptămţna trecută.

”În aceste condiţii, conducerea contingentului militar rus din Siria nu poate garanta siguranţa zborurilor turce pe cerul sirian”, a declarat contraamiralul rus Oleg Zhuravlev.

Începând de joi, Ankara şi-a intensificat atacurile, inclusiv cu drone, împotriva forţelor siriene susţinute de Rusia, în urma morţii a 33 de soldaţi turci, într-un atacat aerian întreprins de forţele siriene.

Turcia a desfăşurat luna trecută mii de soldaţi şi vehicule militare în nord-vestul Siriei, în provincia Idlib, pentru a împiedica avansarea forţelor guvernamentale siriene, care au provocat refugierea a 1 milion de oameni spre graniţa cu Turcia.

Turcia găzduieşte deja 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, iar Ankara este hotărâtă să împiedice venirea altor migranţi din Siria. De asemenea, Ankara a permis migranţilor să pornească spre Uniunea Europeană, pentru a presa UE să o sprijine în criza siriană.

Sursa : news.ro

Turcia a doborât duminică două avioane de luptă siriene şi a atacat un aeroport militar, în regiunea Idlib... Statele Unite încep să controleze călătorii pentru coronavirus şi măresc producţia de măşti de protecţie şi kituri de te...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x