Antena Căutare

Rusia, decizie fără precedent! Monitorizează întregul Pământ cu ajutorul unui satelit. Rușii știu tot ce se întâmplă!

Rusia a lansat miercuri un satelit european menit să examineze Terra pentru a furniza date privind adâncimea oceanelor, culoarea lor, grosimea banchizelor şi temperatura de la suprafaţa planetei, relatează AFP.

Rusia a lansat miercuri un satelit european menit să examineze Terra pentru a furniza date privind adâncimea oceanelor, culoarea lor, grosimea banchizelor şi temperatura de la suprafaţa planetei, relatează AFP.

O rachetă rusească Rokot care transporta satelitul Sentinel-3B a decolat la ora locală 20.57 (17.57 GMT) de pe cosmodromul de la Pleseţk, din nordul Rusiei, potrivit imaginilor difuzate de agenţia spaţială Roskosmos.

Cu o mărime şi o greutate (1.250 kg) comparabile cu cele ale unei mici maşini, satelitul se va alătura fratelui său geamăn Sentinel-3A, lansat în februarie 2016 şi care de atunci orbitează în jurul Terrei la o altitudine de 815 km.

Amândoi fac parte din Copernicus, o reţea ambiţioasă de sateliţi de observaţie a Terrei, desfăşurată puţin câte puţin de Uniunea Europeană şi Agenţia spaţială europeană (ESA).

Este cel de al şaptelea satelit Sentinel din reţea care va fi plasat pe orbită din aprilie 2014. Echipat cu radare de ultimă tehnologie, doi sateliţi Sentinel-1 furnizează în prezent imagini ale Terrei ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteorologice.

O pereche de sateliţi optici, Sentinel-2, are drept misiune supravegherea suprafeţelor nou apărute din ape şi a coastelor. O sarcină utilă pentru mediu, agricultură şi securitate civilă. Un satelit Sentinel-5 P, care lucrează "singur", observă compoziţia chimică a atmosferei din octombrie 2017.

Sateliţii Sentinel-3 sunt puţin "bricegele elveţiene" ale familiei, subliniază CNES, agenţia spaţială franceză. Datorită radarului său altimetru, Sentinel-3 măsoară adâncimea oceanelor, lacurilor, râurilor, dar şi grosimea banchizei şi a gheţarilor.

De asemenea, satelitul va furniza cotidian temperaturile de la suprafaţa apelor, dar şi a solului.

Tragedie! Cel puțin 13 copii au murit, după ce autobuzul în care se aflau a fost lovit de tren... O femeie care alăpta pe o bancă, în parc, umilită de un cuplu, soț și soție: "Asta se face în casă! Sunt copii, băr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x