Antena Căutare

S-a descoperit un vaccin pentru cancerul la creier

Bolnavii de cancer la creier ar putea fi salvati. Cercetatorii americani au descoperit un vaccin revolutionar care dubleaza sau chiar tripleaza sansele de supravietuire ale acestor pacienti.

Karen Vandeman se pregatea de o noua operatie pentru tumora canceroasa pe care o avea pe creier. In paralel insa, s-a oferit sa incerce un vaccin revolutionar. Jurnalstii CNN au vizitat-o din nou pe Karen la un an dupa inceperea tratamentului. Iar rezultatele sunt uimitoare.

Chiar si cu un tratament puternic, pacientii care au acest tip de cancer nu ajung sa traiasca mai mult de un an. Vaccinul inovator se foloseste de sistemul imunitar pentru a ataca tumoarea.

Nu functioneaza insa la toti pacientii, ci numai la aceia la care tumora elibereaza un anumit tip de proteina. Asta inseamna aproximativ 40 la suta dintre bolnavi.

Din experimentele de pana acum, s-a ajuns la concluzia ca, in comparatie cu tratamentul obisnuit, vacciul a dublat timpul de supravietuire a pacientului. Au fost si cazuri in care bolnavii au supravietuit pana la sase ani.

Foto: Hepta

Dezastru ecologic in Ungaria... Cununiile civile din Sofia vor putea fi urmarite in direct pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x