Antena Căutare

Samsung a incercat sa ascunda moartea unui angajat

Un angajat a murit la o fabrica Samsung de semiconductoare la cateva ore dupa ce a fost sesizata o scurgere la un rezervor cu acid hidrofluoric. Compania sud coreeana este investigata pentru faptul ca a sesizat autoritatile locale abia dupa ce a fost inregistrat primul deces.

Evenimentul s-a petrecut la o fabrica din Hwaseong, Coreea de Sud in jurul orei locale 23:00. Catastrofa a fost provocata de un rezervor de 500 litri care a inceput sa aiba scurgeri. La ora 5 dimineata deja se pierdusera aproximativ 10 litri de lichid care s-au transformat in vapori. In loc sa anunte autoritatile, Samsung a apelat la o divizie interna STI Service pentru a remedia problema. Interventia acestora s-a reflectat intr-o persoana decedata si alte 4 ajunse la spital, care au reusit sa scape cu viata. Ca sa intelegeti gravitatea gestului, autoritatile locale au fost anuntate doar in jurul orei 15:00, la o ora dupa ce s-a inregistrat primul deces.

Un reprezentant al guvernului coreean a inceput investigatiile in ceea ce priveste modul in care Samsung a reactionat la evenimente. Un aspect important al investigatiilor este legat de echipamentul oferit angajatilor la interventie. Aparent, cei 4 au ajuns la spital inconstienti dar au reusit sa scape cu viata. Angajatul care a decedat purta din pacate doar o masca de gaze si nu un echipament complet.

Incercand sa calmeze locuitorii din zona, un oficial al companiei a declarat ca posibilitatea unor scurgeri in afara sediului de productie Samsung este egala cu zero. Acelasi reprezentant a promis ca se vor lua toate masurile necesare pentru a preveni astfel de situatii pe viitor. Politia locala va investiga penal persoana direct responsabila de modul in care s-au luat deciziile pentru remedierea problemei la fata locului.

Citeste AICI continuarea articolului!

Britanicii vor sa descurajeze afluxul de romani si bulgari, facandu-si antireclama... China: Un intreg complex de locuinte a fost inghitit de pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x