Antena Căutare

Scene impresionante! Sute de oameni le-au adus un omagiu victimelor atacului din Barcelona. Maria, o vânzătoare de ziare pe La Rambla, povestește teroarea

Credincioşii s-au strâns vineri seara în Catedral de Barcelona, pentru a asista la o slujbă în memoria victimelor celor două atentate care au îndoliat Catalonia, relatează Europe 1. De asemenea, sute de oameni au mers la locul atacului, pentru a aprinde lumânări şi a se ruga.

Credincioşii s-au strâns vineri seara în Catedral de Barcelona, pentru a asista la o slujbă în memoria victimelor celor două atentate care au îndoliat Catalonia, relatează Europe 1. De asemenea, sute de oameni au mers la locul atacului, pentru a aprinde lumânări şi a se ruga.

Mulţi dintre cei care au mers pe La Rambla au spus că le este teamă să viziteze locul atacului, dar consideră că este important să îşi arate solidaritatea şi să se ajute reciproc în această perioadă dificilă.

Atacurile cu maşină, petrecute la interval de câteva ore, joi, pe La Rambla, din Barcelona, şi în staţiunea balneară Cambrils, s-au soldat cu 14 victime şi aproape 120 de răniţi, dintre care 28 de francezi şi trei români. Autorităţile au declarat trei zile de doliu naţional, iar sute de oameni s-au recules vineri seara la o slujbă.

Pe La Rambla, locul primului atac, au fost depuse flori şi lumânări în memoria victimelor. O primă ceremonie religioasă a fost oficiată într-una dintre cele mai cunoscute biserici din capitala catalană – Catedral de Barcelona – care atrage atât turişti din toată lumea, cât şi catalani.

Vineri seară, numeroase flori au fost aduse pentru a decora lăcaşul de cult.

În catedrală a fost deschisă o carte de condoleanţe la intrare, iar slujba a fost oficiată într-una dintre capelele din edificiu.

Nuncia, o catalană catolică, vine în fiecare zi la biserică. Însă de această dată, a făcut-o cu tristeţe. “Am organizat această slujbă pentru ei, pentru victime şi pentru apropiaţii lor, pentru ca Dumnezeu să îi apere. Poartă această durere, atât de mare, dar ne rugăm pentru ei, ne rugăm pentru toţi aceşti oameni”, a declarat ea.

Lângă ea, Yolanda, cu un trandafir alb în mâini, a fost foarte mişcată de cuvintele preotului, care a îndemnat la pace şi solidaritate. “Au fost cuvine foarte frumoase, agreabile. Preotul ne-a cerut să păstrăm amintirea aceste victime, acestor oameni care au murit sau au fost răniţi. El a evocat de mai multe ori acest lucru în timpul slujbei”, a spus ea.

Maria, vânzătoare de ziare pe La Rambla, nu şi-a revenit încă după atentat. “A fost haos. Fuga, ţipetele, zgomotele (…). Dar mesajul meu este acum pozitiv. Forţa şi dorinţa de a merge mai departe, pentru că aceste vieţi au fost irosite, cu adevărat pentru nimic, este îngrozitor”, a afirmat ea.

Tânăra de 20 de ani a aprins o lumânare şi a scris un mesaj în catalană. "Mai més" (Niciodată iar).

Donald Trump l-a destituit din funcţie pe Steve Bannon, omul despre care se spune că este cel care l-a făcut preşedinte... Băiețelul de şapte ani, venit cu mama sa în Barcelona și dat dispărut după atentat, a fost găsit. Femeia se află în star...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x