Antena Căutare

Sclavi pe pământurile altora. Sute de mii de oameni au văzut în ce condiții muncesc unii români în străinătate!

Un clip video cu muncitorii plecați la cules căpșuni în Europa a strâns sute de mii de vizualizări pe o rețea de socializare. Sute de mii de români, polonezi, bulgari, lituanieni, în special cetățeni din țările membre ale fostului bloc sovietic din estul Europei au plecat la muncă în occident în căutarea unui trai mai bun

Un clip video cu muncitorii plecați la cules căpșuni în Europa a strâns sute de mii de vizualizări pe o rețea de socializare. Sute de mii de români, polonezi, bulgari, lituanieni, în special cetățeni din țările membre ale fostului bloc sovietic din estul Europei au plecat la muncă în occident în căutarea unui trai mai bun.

Milioane de români au plecat în Vest pentru o viață mai bună, deoarece în țară nu își găsesc un loc de muncă sau de disperare, au luat drumul străinătăţii pentru a putea supravieţui şi a-şi ajuta familiile. Zeci de mii și-au găsit un loc de muncă prost plătit în occident, 700/1000 de euro pe lună la cules căpșuni, dar în comparație cu ce aveau în țară au acceptat condițiile grele de muncă care seamănă în multe cazuri cu sclavia modernă. Angajatorii din vestul Europei aduc muncitori din țările est-europene pentru că acceptă un salariu mic și condiițiile grele de muncă, inclusiv un program de 10/12 ore de muncă pe zi.

Mulți căpșunari români sunt obligați să lucreze la normă, astfel apare efectul sclaviei moderne. Această sclavie modernă are rădăcini vechi și în țara noastră. În perioada comunistă țăranii români erau obligați să muncească la normă la Global, uneori și câte 14 ore pe zi. Căpșunarii au pompat miliarde de euro în economia românească în ultimii zece ani, prin banii timiși acasă familiilor nevoiașe, dar clasa noastră politică nu a scos o vorbă despre asta.

Românii ales să practice munci detestate de nemţi, spanioli, italieni, francezi, pentru bani. Au lăsat ruşinea la o parte, practicând munci umilitoare de multe ori, pe care nu le-ar fi făcut niciodată în România. Dar, „căpşunarii” români, termen devenit generic pentru toţi cei care au ales să ia calea străinătăţii, să pună osul la treabă pentru a supravieţui, nu s-au mai gândit la umilinţă atunci când au constatat că îşi câştigau ceva bani pentru munca lor, bani importanţi pentru ei, bani pe care nu i-ar fi câştigat niciodată din muncă cinstită în România. Unii au pierdut, chiar totul, şi viaţa.

Citește continuarea AICI.

Români chinuiti în străinătate de alți români. Mărturiile sunt cutremurătoare - VIDEO... Justiția americană a admis plângerile împotriva sistemului de recunoaștere facială al Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x