Antena Căutare

Siria: 62 de persoane au fost ucise, in urma manifestatiilor anti-guvernamentale

Cel putin 62 de oameni au fost ucisi, ieri, in Siria, intr-un nou val de manifestatii reprimate violent de fortele de ordine. Bilantul a fost anuntat de organizatiile siriene pentru apararea drepturilor omului. Uniunea Europeana intentioneaza sa adopte sanctiuni economice impotriva regimului sirian, in urma represiunii sangeroase din ultimele saptamani.



Autoritatile de la Damasc sustin, insa, ca s-au inregistrat victime doar in randul militarilor si al politistilor, care ar fi fost atacati de "grupuri teroriste inarmate". Ciocniri violente s-au produs in mai multe orase siriene. In altele, manifestatiile au fost atat de ample incat fortele de ordine nu au intervenit, iar protestatarii si-au descarcat mania pe portetele presedintelui Bashar al-Assad.

De teama represiunii, sute de sirieni s-au refugiat, in ultimele zile, in Liban, in timp ce altii au fost opriti de graniceri la frontiera cu Turcia. Uniunea Europeana doreste sa impuna un embargo asupra vanzarilor de armament catre Siria, urmat si de alte sanctiuni.


Presedintele Barack Obama a aprobat deja sanctiuni economice impotriva mai multor lideri de la Damasc, incepand cu fratele presedintelui Assad.

sursa: Antena3.ro

foto: watan.com


Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat maine... Atentatul de la Marrakech poarta semanatura Al-Qaida. Bilantul a ajuns la 16 morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x