Antena Căutare

Site-ul Wikileaks mutat pe un domeniu de Elvetia, dupa o serie de atacuri cibernetice

Site-ul WikiLeaks, care a publicat incepand de duminica o serie de mesaje diplomatice americane, a inceput sa functioneze din nou, vineri, la o noua adresa, elvetiana (wikileaks.ch), dupa o intrerupere de sase ore, informeaza AFP.


Potrivit BBC, site-ul WikiLeaks nu mai putea fi vizualizat, dupa ce providerul de domenii EveryDNS.net a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa.

Providerul a precizat ca atacurile ii ameninta infrastructura si accesul catre mii de alte site-uri gazduite de acesta.

Intr-o postare pe Twitter, Wikileaks a admis faptul ca domeniul sau a fost sters de EveryDNS.net. Nu se stie cat va dura intreruperea accesului.

EveryDNS.net a emis catre Wikileaks o notificare de inchidere care a expirat pe 2 decembrie, se arata intr-un comuniat postat pe site-ul companiei care furnizeaza domenii.

Wikileaks a cerut Amazon.com sa ii gazduiasca site-ul, insa compania a renuntat la intelegere miercuri, o miscare aprobata de oficialii americani. Wikileaks a declarat ca site-ul sau este acum gazduit de servere din Europa.

WikiLeaks a inceput duminica publicarea a peste 250.000 de note diplomatice americane, provocand iritarea Statelor Unite si a altor tari. Site-ul WikiLeaks a fost vizat, in ultimele zile, de numeroase atacuri cibernetice in urma carora serviciul online a fost oprit.

Inundatiile fac ravagii: Sute de oameni evacuati in Bosnia, stare de urgenta in Croatia... WikiLeaks: SUA le-au cerut diplomatilor sai sa obtina "date biometrice" despre liderii romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x