Antena Căutare

Stare de alerta in Rusia, dupa revendicarea atentatelor de la metroul moscovit

Rusia a declansat starea de alerta dupa o noua explozie mortala survenita in Caucaz si dupa amenintarile grupului rebel islamist Emiratul Caucazului, care a promis intensificarea atacurilor similare celor de la Moscova, soldate cu moartea a 39 de persoane.

Inca aflata in stare de soc dupa cele doua atentate sinucigase de la metroul din Moscova, tara se pregateste de funeraliile victimelor.

Ceremonii sunt prevazute la noua cimitire din Moscova, in vreme ce corpurile a 16 din persoanele ucise urmeaza sa fie repatriate in mai multe regiuni din tara, dar si in Tadjikistan pentru a fi inhumate.

Pe fondul instabilitatii din Caucazul rus, doua persoane au murit in noaptea de miercuri spre joi in timp ce transportau explozibili cu masina lor in Daghestan, o republica care se invecineaza cu Cecenia.

Gruparea "Emiratul Caucazului", responsabila de carnagiul de la Moscova
Dublul atentat la metroul din Moscova a fost revendicat miercuri de liderul gruparii rebele islamiste Emiratul Caucazului, Doku Umarov.

Ipoteza conform careia atentatele comise la Moscova si in Daghestan sunt opera unor grupari originare din Caucazul de Nord se confirma, afirma directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov

Doua moldovence, din care una de doar 17 ani, printre victimele de la Moscova... Atentat cu masina capcana, in Daghestan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x