Antena Căutare

Studiu: O treime din seropozitivii din Europa nu stiu ca sunt infectati cu HIV

O treime dintre persoanele infectate seropozitive din Europa nu stiu ca sunt infectate cu HIV. Din acest motiv, Comisia Europeana a alocat 1,3 miliarde de euro pana in 2013, pentru mediatizarea mijloacelor de prevenire ale acestei boli.

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, care este marcata in intreaga lume ca fiind Ziua Mondiala de Lupta Impotriva SIDA, sunt organizate evenimente de informare asupra riscului de infectare cu virusul HIV.

Calculele efectuate de Comisia Europeana indica faptul ca aproximativ o treime dintre persoanele infectate cu HIV din Europa nu stiu ca sunt seropozitive, in conditiile in care depistarea din timp a bolii este vitala pentru tratarea timpurie a acesteia si pentru prelungirea sperantei de viata.

Desi numarul de noi infectii la nivel global a scazut, numarul total de persoane infectate cu HIV la nivel mondial continua sa creasca. In prezent, la nivel global, numarul persoanelor infectate cu HIV este de 33,4 milioane, Africa Subsahariana ramanand regiunea cea mai afectata, cu 71% din totalul noilor infectii cu HIV in 2008.

Comisarul UE pentru dezvoltare, Andris Piebalgs, a anuntat o crestere de 10% a contributiilor la Fondul global de lupta impotriva HIV/SIDA, tuberculozei si malariei (GFATM), pentru care UE este deja cel mai important donator, furnizand 52 la suta din resurse.

Comisia Europeana este membru fondator al Fondului global, oferindu-i un sprijin puternic atat politic, cat si financiar, inca din 2002. Propunerea de crestere cu 10 la suta a contributiilor este supusa aprobarii autoritatilor bugetare ale UE si ale statelor din Africa, zona Caraibilor si Pacific (ACP).

Statele membre ale UE si Comisia Europeana au contribuit cu peste 10 miliarde de dolari la GFATM intre 2002 si 2010, ceea ce reprezinta 52 la suta din resursele GFATM.

Fondatorul WikiLeaks ar putea fi inculpat pentru spionaj... Traian Basescu, in Afganistan: 2014 este un termen optimist pentru retragerea trupelor NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x