Antena Căutare

SUA vede patru amenintari nucleare la adresa securitatii internationale

Ambasadorul american in Rusia, John Beyrle, a numit patru amenintari nucleare la adresa securitatii internationale. "In pofida cooperarii constructive cu Rusia, regimul global de non-proliferare este sub o mare presiune," a precizat diplomatul american, in cadrul unei conferinte pentru nonproliferare, desfasurata la Moscova.

Beyrle considera ca prima provocare este "interesul crescand al statelor si actorilor non-statali in a achizitiona tehnologie nucleara. A doua consta in lipsurile din sistemulk de verificare al AIEA, care complica capacitatea sa de a detecta activitatea nucleara nedeclarata." A treia provocare, potrivit lui Beyrle, este "esecul unor state de a-si respectea pe deplin obligatiile lor ce decurg din tratatul de nonproliferarea si acordurile AIEA," in timp ce a patra este "amenintarea terorismului nuclear."

Referindu-se la Iran, acesta a aratat ca este posibila o solutie diplomatica, dar este necesara o presiune suplimentara pentru ca republica islamica sa opreasca imbogatirea uraniului.

Noi probe in cazul mortii lui Michael Jackson... Test de fertilitate pentru barbati, disponibil in curand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x