Antena Căutare

Summit-ul e-G8: Internetul pune bazele unei noi Revolutii Industriale

Cei mai importanti lideri din domeniul internetului s-au intalnit in cadrul Forumului e-G8, care a avut loc saptamana aceasta in Franta. Personalitati precum Eric Shmidt (CEO-ul Google), Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook), Jeffrey P. Bezos (fondatorul Amazon.com) si Rupert Murdoch (presedintele News Corp.) au discutat despre impactul impresionat pe care il are internetul asupra economiei mondiale. Conferinta G8 a fost organizata de presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Forumul G8 a fost dominat de o tema de actualitate: impactul impresionant pe care internetul il are asupra economiei. Potrivit unui studiu prezentat de digitaltrends.com si realizat de McKinsey Global Institute, internetul a contribuit la cresterea cu 20% a PIB-ului in cele 13 state analizate.

Nici la nivel economiei globale, contributia internetului nu a fost de neglijat: a ajutat la cresterea cu 2,9% a PIB-ului.

Acelasi studiu arata ca internetul are, la nivel economic, o importanta mai mare decat ramuri consacrate ale economiei, precum agricultura sau mineritul.

Aproximativ doua miliarde de oameni utilizeaza in prezent internetul. Datorita automatizarii, internetul a determinat desfintarea unor locuri de munca.

Cu toate acestea, numarul locurilor de munca create cu ajutorul internetul este de 2,4 mai mare decat numarul job-urilor desfiintate.

La nivel global, SUA genereaza cele mai mari venituri (30 %), in timp ce in China si India importanta internetului a crescut enorm in ultima perioada.

Sursa: Antean3

Foto: Intactimages / EPA

Brazilia: Jungla amazoniana este in pericol, dupa ce Camera Deputatilor a revizuit codul forestier... VIDEO! Vizita lui Obama in Anglia, incheiata cu succes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x