Antena Căutare

Tallinnul va deveni primul oras european in care transportul public va fi gratuit

Primarul capitalei estoniene Tallinn a facut un anunt prin care a informat populatia ca transportul public va fi gratuit incepand cu anul urmator, relateaza BBC.

Decizia de a le permite oamenilor sa calatoresca gratuit cu autobuzele si tramvaiele din Tallinn a fost luata in urma unui referendum la care 75% dintre participanti au votat in favoarea proiectului.

In prezent, costul biletelor acopera 33% din chletuielile regiei de transport estoniene.

Primarul Edgar Savisaar a declarat ca Tallinnul va deveni primul oras din Europa in care se renunta la plata calatoriilor cu transportul in comun. De asemenea, edilul sef a mentionat ca orasul pe care il conduce va deveni un simbol al miscarii ecologiste.

Opozantii lui Edgar Savisaar sustin ca masura luata de catre acesta nu are decat rolul de a imbunatati imaginea partidului de centru-stanga din care face parte.

Foto: hepta.ro

Austria: Un barbat si-a taiat piciorul cu fierastraul, pentru a evita sa munceasca... VIDEO! Discutie secreta intre Obama si Medvedev, surprinsa de un microfon deschis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x