Antena Căutare

Televiziunea rusa: Spionajul romanesc este interesat doar de trupele ruse din Transnistria

Televiziunea publica rusa a afirmat ca serviciile speciale romanesti pot fi interesate in Rusia de o singura tema, respectiv prezenta trupelor ruse in Transnistria, intr-un reportaj difuzat dupa ce un diplomat roman din Moscova a fost acuzat de spionaj, relateaza Europa Libera.

Intr-un reportaj despre retinerea diplomatului roman, televiziunea publica rusa Rosiya 1 a afirmat ca serviciile speciale romanesti pot fi interesate in Rusia numai de o singura tema, respectiv prezenta trupelor ruse de mentinere a pacii in Transnistria, fata de care Bucurestiul si-a exprimat deschis nemultumirea.

In reportajul difuzat marti, Rosiya 1 mai sustine ca dupa desfiintarea fostei Securitati a lui Nicolae Ceausescu, Romania i-a concediat pe vechii agenti ai serviciilor de informatii, iar noul spionaj romanesc a incetat sa-si mai stabileasca obiective la scara mondiala.

Romania a declarat persona non grata un diplomat rus la Bucuresti ca raspuns la scurta retinere si expulzarea secretarului I din ambasada romana la Moscova, acuzat de spionaj. Presa rusa a scris ca diplomatul roman era banuit de spionaj in favoarea altor tari din NATO.

Ministerul de Externe al Romaniei a anuntat marti ca a cerut secretarului I din ambasada rusa la Bucuresti sa paraseasca tara in decurs de 48 de ore.

Ministerul a acuzat autoritatile de la Moscova de incalcarea grava a prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice, prin retinerea si publicarea identitatii presupusului spion roman, Gabriel Grecu, secretarul I al ambasadei Romaniei la Moscova.

El a fost retinut luni, la Moscova, in urma unui flagrant realizat intr-un magazin din capitala rusa. FSB a spus ca asupra lui Grecu s-au descoperit "obiecte specifice activitatii de spionaj".

Sursa: Jurnalul National

MAE confirma: Gabriel Grecu se afla in Romania. Diplomatul rus expulzat ar putea fi Anatoly Akopov... Revista Newsweek a ales cea mai buna tara din lume: Finlanda. Romania pe locul 39...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x