Antena Căutare

Teroristul de la Ansbach, prietenul presei și victima escrocilor locali. Televiziunea bulgară i-a luat interviu de două ori. Ce a declarat înainte de atac

Sirianul care s-a aruncat în aer duminică, la Ansbach, în numele grupării teroriste Stat Islamic, a fost intervievat de două ori în 2013 de televiziunea naţională bulgară, care a difuzat miercuri fragmente din interviuri, relatează RTBF.

Sirianul care s-a aruncat în aer duminică, la Ansbach, în numele grupării teroriste Stat Islamic, a fost intervievat de două ori în 2013 de televiziunea naţională bulgară, care a difuzat miercuri fragmente din interviuri, relatează RTBF.

El a petrecut circa un an în Bulgaria, unde a ajuns ilegal din Turcia în iulie 2013. A părăsit ţara balcanică la mijlocul anului 2014, a anunţat miercuri Ministerul de Interne de la Sofia.

În această perioadă, în care “nu a atras atenţia autorităţilor”, a fost intervievat de două ori, în septembrie şi în noiembrie 2013, de televiziunea publică BNT, pentru un reportaj privind migranţii de la Sofia. El s-a prezentat jurnaliştilor drept profesor de matematică, a cărui familie a fost ucisă. Bărbatul a arătat în faţa camerelor mai multe cicatrici pe picioare, despre care spunea că au fost provocate de obuze, scrie news.ro.

În al doilea interviu, s-a declarat victima escrocilor locali, care i-au cerut bani pentru cazare, după care l-au lăsat în stradă. În decembrie 2013, el a primit “protecţie umanitară” din partea Bulgariei. Acest statut, diferit de cel de refugiaţi, nu îi permitea să călătorească în UE fără viză.

Cu toate acestea, a mers în Germania, unde a depus o cerere de azil. Berlinul i-a refuzat cererea şi a vrut să îl extrădeze înapoi în Bulgaria. Procedura a fost suspendată, însă, din cauza problemelor psihice ale tânărului de 27 de ani.

Bărbatul a detonat explozibilii pe care îi avea în rucsac duminică, în apropiere de intrarea la un festival de muzică din Ansbach, un oraş cu 40.000 de locuitori aflat la sud-vest de Nuremberg. El şi-a pierdut viaţa, iar alte 15 persoane au fost rănite.

„Lumea a intrat în război”! Vin vremuri grele, Papa Francisc a transmis un mesaj către întreaga omenire!... Campanie cu zonele intime la vedere, în SUA! Activiste din industria sexului trimit fotografii nud alegătorilor care vor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x