Antena Căutare

TRAGEDIE ÎN MILANO! Cinci morţi şi zeci de răniţi, în urma deraierii unui tren: "Consulatul General al României este pregătit să acorde asistenţă"

Între trei şi cinci persoane au murit joi, în urma deraierii unui tren, în apropiere de Milano, a declarat un reprezentant al pompierilor într-un organism local de criză pentru Reuters.

Între trei şi cinci persoane au murit joi, în urma deraierii unui tren, în apropiere de Milano, a declarat un reprezentant al pompierilor într-un organism local de criză pentru Reuters.

UPDATE: "Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident (...) Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări", afirmă Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

__________________________________________________________________________

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat într-un comunicat că un tren regional, operat de Trenord, a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano, fără să ofere informaţii despre eventuale victime.

Alte zeci de persoane au fost rănite grav, potrivit posturilor de televiziune RaiNews24 şi SkyTG24, care citează surse.

Cea mai mare tragedie CFR, 22 de morți, 72 de răniți, s-a produs de la o țuică. ”E sub masă, s-o golești!” Ceaușescu și-a trimis ”fratele” la anchetă

Trenul de călători venea de la Cremona. El a deraiat cu puţin înainte de ora locală 7.00 (8.00, ora României). Potrivit AP, care citează carabinierii, cel puţin două persoane au murit în urma deraierii acestui tren de navtişti, din Milano, în nordul Italiei, zece persoane au fost rănite, iar altele au rămas blocate.

Traficul feroviar a fost oprit în ambele direcţii. Cel puţin două vagoane au ieşit de pe şine, dar au rămas pe roţi, uşor înclinate. Salvatori au intervenit cu prudenţă şi au ajutat pasagerii să iasă din tren.

Carabinierii au confirmat că două persoane au murit, zece au fost rănite grav, iar alte zeci rănite uşor. Acesta este ultimul incident implicând sistemul feroviar italian învechit. În 2016, 23 de persoane au murit după ce două trenuri au intrat în coliziune într-o livadă de măslini, în Puglia (sud-est).

Alertă! Rusia lovită de un un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter... Nămeţi de peste DOI METRI înălţime, trenuri blocate în zăpadă, avioane rămase la sol şi accidente rutiere. Ninsorile nu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x