Antena Căutare

ULTIMĂ ORĂ! Este JALE! Un virus face ravagii. Au murit 61 de persoane

Bilanţul celui de-al doilea focar de febră hemoragică Ebola de pe teritoriul Republicii Democratice Congo a crescut la 61 de morţi, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătăţii congolez.

Bilanţul celui de-al doilea focar de febră hemoragică Ebola de pe teritoriul Republicii Democratice Congo a crescut la 61 de morţi, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătăţii congolez.

Direcţia generală de luptă împotriva bolilor a raportat 34 decese printre cazurile confirmate de testele din laborator şi 27 de cazuri probabile. Acestea din urmă datează dinainte de declararea epidemiei la 1 august în provincia Nord-Kivu (estul ţării).

Autorităţile au raportat, până la 22 august, în total 103 cazuri (76 confirmate şi 27 probabile).

Comitetul de etică a aprobat utilizarea a patru noi molecule terapeutice experimentale suplimentare: ZMapp, Remdesivir, Favipiravir şi Regn3450 - 3471 - 3479, a informat Ministerul Sănătăţii.

Aceste noi molecule se adaugă celei de-a cincea - MAb114 - utilizată începând cu 11 august 2018. "Aceasta a fost administrată la 10 pacienţi care au avut o evoluţie o pozitivă", notează Ministerul.

O campanie de vaccinare vizată este în desfăşurare, cum s-a întâmplat şi în focarul anterior de Ebola din provincia Equateur, în nord-vestul ţării, care a fost declarat încheiat la 24 iulie şi a lăsat în urmă 33 decese dintr-un total de 54 de cazuri.

"De la debutul vaccinării, la 8 august 2018, au fost vaccinate 1.273 de persoane", a informat Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Republica Democrată Congo (fostul Zair) a cunoscut zece epidemii de Ebola începând din 1976. Este însă prima dată când virusul a izbucnit într-o zonă de conflict armat dens populată şi cu o importantă mişcare a locuitorilor.

Vladimir Putin, ameninţări serioase la adresa României: "Putem distruge scutul de la Deveselu în doar două minute&q... Alertă în Genova! Pericolul NU a trecut! Motivul pentru care tragedia s-ar putea repeta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x