Antena Căutare

Un celebru tablou de la Luvru a fost vandalizat de o vizitatoare

Un celebru tablou expus intr-o filiera a Muzeului Luvru din Paris a fost vandalizat de o vizitatoare. Este vorba despre pictura “Libertatea conducand poprul”,a artistului romantic Eugene Delacroix.

Joi seara, cu putin timp inainte de inchiderea Muzeului Luvru-Lens din nordul Frantei, o filiera a cunoscutului Muzeului Luvru din Paris, o vizitatoare a vandalizat o pictura, folosind un marker. Femeia, in varsta de 28 de ani, a mazgalit cu un marker in partea de jos a tabloului. Un agent de paza si un alt vizitator au oprit-o imediat pe femeie, impotriva careia muzeul a depus deja o plangere. Aceasta a fost retinuta de politisti.

La prima vedere, se pare ca semnul trasat de femeie cu markerul va putea fi indepartat, asa cum au declarat reprezentantii Muzeului Luvru, intr-un comunicat de presa.

Pictura „Libertatea conducand poporul” (1830), a pictorului Eugene Delacroix, este una dintre capodoperele care au fost mutate in Muzeul Luvru-Lens pe perioada unui an. Muzeul Luvru-Lens este o filiala a Muzeului Luvru din Paris. El a fost inaugurat pe 4 decembrie si a fost deja vizitat de 205.000 de vizitatori.

O lectie emotionanta de viata din partea unei tinere bolnave de cancer... Statele Unite: Algerianul responsabil pentru atacul de la In Amenas, pe lista celor care "trebuie ucisi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x