Antena Căutare

Uraganul Sandy capata proportii apocaliptice! Cel putin 375.000 de locuitori din New York au fost evacuati

Dupa ce a facut pese 40 de victime in Haiti, uraganul Sandy se pregateste sa loveasca coasta de est a Statelor Unite ale Americii, in dreptul orasului New Jersey. Autoritatile au instaurat stare de alerta si au evacuat 375.000 de locuitori ai New York-ului.

Duminica, epicentrul furtunii era inca in largul Oceanului Atlantic, la aproximativ 200 de mile de tarm si 400 de mile sud-vest de New York, insa modelele computerizate indicau faptul ca urmeaza sa o coteasca spre vest iar impactul se anticipeaza sa fie in regiunea New Jersey, anunta Mediafax.

La impactul cu tarmul se anticipeaza ploi torentiale, ninsori si vant puternic.

La New York, transportul public a fost suspendat, duminica seara si se anticipeaza ca nu va fi reluat pana miercuri dimineata. Anuntul a fost facut de guvernatorul Andrew Cuomo.

De asemenea a fost ordonata evacuarea localitatilor din proximitatea tarmului maritim in New York si Long Island, existand temeri de inundatii. Cresterea nivelului apelor este principala preocupare in New York City, unde exista pericolul inundarii statiilor de metrou si a strazilor in sudul Manhattanului.

Primarul a indemnat locuitorii din Zona A, care este desemnata ca zona de pericol, sa paraseasca locuintele si sa caute refugiu la prieteni si in cele 72 de centre de adapost care vor fi deschise. De asemenea, scolile vor fi inchise luni.

FOTO: EPA / Intact Images

Educatie sau teroare? Pedepsele umilitoare pe care o invatatoare din China le aplica elevilor sai... Ninsoarea a facut primele victime in Europa: Trei oameni au murit de frig in Polonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x