Antena Căutare

Veste tragică în această seară! A murit fotograful Abbas: „A fost un mare profesionist printre cei mai mari!”

Fotograful de origine iraniană Abbas, unul dintre pilonii agenţiei Magnum, care a documentat numeroase conflicte şi revoluţii în lume, a murit miercuri la vârsta de 74 de ani, la Paris, a anunţat Magnum.

"A fost ca un părinte pentru o întreagă generaţie de tineri fotojurnalişti", a declarat preşedintele magnum, Thomas Dworzak, pe site-ul agenţiei. "Iranian strămutat la Paris, Abbas a fost un cetăţean al lumii pe care nu a încetat să o documenteze cu războaiele, dezastrele, revoluţiile şi răscoalele sale", a adăugat el.

Abbas, care s-a alăturat agenţiei Magnum în 1981 după ce a lucrat pentru agenţiile Sipa şi Gramma, a semnat reportaje din Republica Biafra, Bangladesh, Vietnam, Orientul Mijlociu, Irna, Chile, Cuba şi Africa de Sud, în timpul aparhaidului.

Veste tragică în această seară! A murit fotograful Abbas: „A fost un mare profesionist printre cei mai mari!”

Din 1978 până în 1980, Abbas a documentat revoluţia islamică din ţara sa, înainte de a începe voluntar un exil care a durat 17 ani. O experienţă care mai târziu l-a condus spre un proiect despre marile religii.

Combinând expoziţii şi cărţi, el a fost interesat mai întâi de ascensiunea islamului în lume ("Allah O Akbar: Un voyage dans l'Islam militant"), înainte de a se concentra pe creştinism, în 2000, apoi pe animism, budism (2008-2010) şi hinduism (2013).

Abbas a fost de asemenea în Mexic, între 1983 şi 1986, şi a încercat să descrie contradicţiile existente în această ţără în maniera unui romancier, apropiindu-se de societatea civilă şi de viaţa de zi cu zi a oamenilor.

"Abbas a fost un mare profesionist printre cei mai mari. Opera sa este considerabilă şi acoperă atât de multe domenii", a afirmat pe Twitter Pierre Haski, reporter şi preşedinte al Reporters Sans Frontieres (RSF).

Alertă la metrou! O femeie a fost atacată în timp ce stătea liniștită! Un câine fără botnița mușcat-o!... Răzbunarea terifiantă a unei soții înșelate! Ce s-a întâmplat după ce a pătruns cu forța în casa amantei! Oamenii legii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x