Antena Căutare

Zidul Berlinului, "salvat" de David Hasselhoff. Autoritatile planuiau demolarea ultimelor portiuni

David Hasselhoff s-a alaturat campaniei pentru salvarea ultimelor resturi din Zidul Berlinului, amenintate de dezvoltatorii imobiliari. Fostul erou din Baywatch a facut spectacol, in stil propriu, in preajma Zidului, aplaudat de mii de oameni veniti in apararea acestui monument al Razboiului Rece.

David Hasselhoff inca poate sa starneasca entuziasmul tinerilor. Mai ales cand sustine o cauza justa, cum este, pentru multi berlinezi, pastrarea ultimelor vestigii ale Zidului care a divizat orasul timp de cateva decenii.

Hasselhoff si-a amintit ca a cantat la Zidul Berlinului in 1989, anul in care s-a prabusit regimul comunist est-german. Cand a aflat ca Zidul este in pericol, nu a ezitat sa se alature aparatorilor sai.

Dupa reunificarea Berlinului, segmentul de Zid ramas in picioare a fost pictat de artisti amatori sau profesionisti din toata lumea. Dar primaria avea de gand, acum, sa-l demoleze, pentru a permite accesul la un viitor bloc de 120 de metri. Vestea i-a indignat si pe berlinezii care erau doar copii in 1989: “Zidul a devenit un simbol, iar imaginea sa are o semnificatie uriasa pentru Berlin si pentru industria turistica de aici”.

Autoritatile spun ca nu mai poate fi vorba de demolare. Zidul va ramane in continuare pe locul sau, protejat, pintre altii, si de David Hasselhoff.

foto: Hepta.ro

Irlandezii din New York au sarbatorit Sfantul Patrick cu o zi mai devreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x