Antena Căutare

”Am făcut multe fotografii cu copilași morți sau răniți. Dar liniștea lui Omran m-a impresionat până la lacrimi!”

Miercuri, la căderea serii, blocul în care stătea micuțul Omran împreună cu familia, a fost atacat, în Alepo, Siria, de forțele fidele lui Bashar al-Assad. Un perete a căzut peste puiul de doar trei anișori. Un călcâi i-a rămas blocat, dar salvatorii l-au găsit și l-au dus spre mașina cea portocalie. Un fotograf a declanșat. Așa a apărut ”Băiețelul din Ambulanță”

Miercuri, la căderea serii, blocul în care stătea micuțul Omran împreună cu familia, a fost atacat, în Alepo, Siria, de forțele fidele lui Bashar al-Assad. Un perete a căzut peste puiul de doar trei anișori. Un călcâi i-a rămas blocat, dar salvatorii l-au găsit și l-au dus spre mașina cea portocalie. Un fotograf a declanșat. Așa a apărut ”Băiețelul din Ambulanță”. ”Omran rezumă suferința copiilor din Alep, bombardați în propriile case”, spune fotograful Mahmud Rslan, cel care a difuzat imaginile

Așezat în interiorul unei mașini de Salvare, plin de sânge și de praf, micuțul Omran privește cu stupoare către obiectivul fotografului Mahmud Rslan, la cîteva secunde după ce blocul în care locuia în Alep, Siria, fusese bombardat de forțele loiale președintelui Bashar al-Assad. De fap, acolo nu știi cine trage, pentru că și rușii mișună prin zonă.

”Am tras multe cadre cu copii morți sau răniți în urma bombardamentelor, e ceva ce se petrece zilnic”, spune Mahmud, vorbind despre cei cinci ani de război. ”În mod normal sunt fie năuci, fie plâng. Dar Omran era, așa, fără voce, cu privirea pierdută, însă liniștit. Abia respira!” Da, mulți s-au întrebat ce suflet ar putea avea un om care declanșează aparatul foto în momentul în acre vede așa ceva, dar Mahmud se apără: ”Omran rezumă suferința copiilor din Alep, bombardați în propriile case”.

Alep, orașul în care Doamna Chiajna a fost exilată cu un an înainte de a muri, e împărtit în sectoare. Qaterj, unul dintre acestea, e bombardat și de forțele guvernamentale, și de către ruși. ”La 19.15 am auzit bombardamentele. Am fugit spre acele locuri. Am alergat alături de cei de la Protecția Civilă. Edificul era demolat, nu puteai urca pe scări, erau dărâmate. Familia lui Omran a fost salvată după ce a fost trecută dintr-un balcon într-altul. Întâi, el, apoi fratele, de cinci ani, și cele două surori, de opt și, respectiv, 11 ani”, a mai spus Rslan.

”Acest copilaș, ca toți ceilalți copilași, reprezintă simbolurile inocenței. Nu au nici o legătură cu războiul”, a concluzionat fotograful.

Citește și:

Imagini dramatice în Siria! O fetiță rănită îl strigă disperată pe tatăl ei, după ce casa le-a fost bombardată

Poate fi viralul anului: un îngrijitor atacat de un lepoard este salvat de un tigru!... A mâncat CINCI ANI doar CARTOFI PRĂJIŢI cu brânză! O să te şocheze felul în care arată acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x