Antena Căutare

"Am un vis" - 50 de ani de la discursul lui Martin Luther King care a schimbat lumea

Zeci de mii de oameni au participat la un mars de amploare, la Washington, pentru a ii aduce un omagiu pastorului baptist Martin Luther King Jr. Evenimentul a avut loc cu ocazia implinirii a 50 de ani de la rostirea faimosului discurs "Am un vis", in care Luther King a pledat pentru egalitatea rasiala.

Oamenii s-au reunit in fata statuii gigant din Washington a lui Abraham Lincoln, cel de-al XVI-lea presedinte american. In acelasi loc, in urma cu aproape 50 de ani, pastorul Martin Luther King a rostit faimosul discurs, ce a marcat un moment definitoriu al Miscarii pentru Drepturile Civile ale Afroamericanilor.

"Am un vis: ca cei patru copii ai mei sa traiasca intr-o zi, intr-o natiune in care sa nu fie judecati dupa culoarea pielii, ci dupa caracterul lor", spunea Luther King.

Intocmai ca in urma cu o jumatate de secol, manifestantii au pornit intr-un mars ce a urmat acelasi traseu ca renumitul "Mars asupra Washingtonului pentru Libertate si Locuri de Munca", din 1963.

De la evenimentul nu au lipsit urmasii lui Martin Luther King Jr.

Evenimentul a fost prilej de comemorare, dar si de lupta pentru egalitatea rasiala.

Mii de oameni din toate statele americane s-au imbarcat in autobuze pentru a putea participa la mars. Inca de pe drum, atmosfera de sarbatoare i-a cuprins pe americani.

La eveniment este asteptat si presedintele Barack Obama care va rosti un discurs.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 25 august!... Cea mai batrana femeie din lume a implinit 116 ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x