Antena Căutare

Animalul care și-a făcut din nou apariția după 30 de ani în România. Ce este și cum arată

Deși animalul a apărut în anul 2020 după ce a fost considerat dispărut de 30 de ani, subiectul a reapărut din nou în atenția internauților. Din ce specie face parte și de ce este considerată o specie pe cale de dispariție.

Imaine cu Dropia Galerie
Animalul care și-a făcut din nou apariția după 30 de ani în România. Ce este și cum arată | YouTube/ Shutterstock

Animalul pe cale de dispariție s-a întors în România la începutul anului 2020 după o dispariție de aproximativ 30 de ani. Cu toate acestea, subiectul a luat amploare în această perioadă, tot mai mulți internauți aflând despre pasărea misterioasă.

Vestea că animalul s-a întors în țară de 3 ani s-a răspândit abia acum, iar imaginile i-au surprins plăcut pe cei care au avut ocazia să le vadă. Iată cum arată frumosul animal.

Citește și: După faimoasa găină, Iulia Albu a adoptat un nou animal controversat

Dropia și-a făcut din nou apariția după 30 de ani în România

Considerată a fi cea mai grea pasăre care are posibilitatea de a se înălța în zbor, dropia i-a uimit pe cei care au descoperit-o întâmplător în urmă cu trei ani. Pentru că este o pasăre care face parte din lista celor pe cale de dispariție, dropia i-a surprins plăcut și pe ornitologi, nu doar pe iubitorii de animale și de natură.

Deși specia era considerată dispărută de mai bine de 30 de ani, descoperirea făcută aduce noi speranțe în privința acestor păsări.

Conform unei publicații, Dropia a fost descoperită de un student la Facultatea de Medicină Veterinară din Salonta, Bihor care își ajuta familia la erbicidarea unui pământ. Băiatul nu doar că a descoperit pasărea, ci și un cuib cu trei ouă.

Citește și: Un șofer din Cluj a fost uimit de ce i-a ieșit în față pe drum: „La ce prețuri sunt cred și eu că încep să apară și din astea”

Anunțul i-a bucurat la acea vreme pe toți locuitorii din apropiere, dar și pe cercetători. Ornitologii au început în acest sens să depună o serie de pregătiri și eforturi pentru a conserva specia atât de rară.

Dropia, protejată prin lege

Pasărea este protejată din lege în mai multe țări, deoarece a fost înscrisă pe lista păsărilor pe cale de dispariție la nivel global. Fiind o specie vulnerabilă, exemplarele rămase în viață sunt de neprețuit.

Citește și: O fată a salvat un animal, crezând că e un pui de pisică, dar când a crescut și-a dat seama că se înșelase. Ce era, de fapt

Cercetătorii din România și Ungaria au făcut mai multe demersuri cu privire la protejarea dropiei, iar acum proprietarii de terenuri au posibilitatea de a primi subvenții financiare care ajung la suma de 150 de euro pe hectar, pentru a oferi sprijin în conservarea speciei.

Citește și: Creatura care a uimit o lume întreagă. Se credea dispărută din anul 1936, dar și-a făcut din nou apariția pe o plajă din Africa

„După mai multe decenii, avem, în sfârșit, dovada faptului că dropia cuibărește în România. Ne-au trebuit 13 ani de muncă pe teren și, poate, puțin noroc ca să primim această confirmare” a transmis la acea vreme Asociația Grupul Milvus.

„Ea dovedește cuibăritul unei specii considerate cândva dispărute din România și, în același timp, ne arată importanța muncii pe teren, implicarea localnicilor și a administrațiilor locale în conservarea naturii, dar și necesitatea eficientizării programelor de agro-mediu care să ofere plăți compensatorii atractive pentru fermierii prietenoși cu dropiile”, a fost informația pe care a mai transmis-o grupul Milvus.

Citește și: Celebra actriță care și-a clonat câinele de două ori. Câți bani ar fi scos din buzunar pentru o replică a animalului de companie

Dropia este considerată a fi cea mai grea pasăre care se poate înălța în zbor, masculii acestei specii având posibilitatea de a ajunge la o greutate impresionantă de 20 de kilograme.

O femeie a cumpărat cu numai 18 lei o vază „banală” și s-a îmbogățit la scurt timp după ce a aflat ce era, de fapt, obie... Moș Crăciun: Povestea emoționantă a bătrânului magician și adevărul dincolo de cadouri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x