Antena Căutare

Ascultă una dintre marile descoperiri ale omenirii! Aşa sună cea mai veche piesă muzicală din lume

Cea mai veche piesă muzicală din lume, descoperită în situl arheologic Ugarit din Siria, a fost descifrată de către specialişti.

Cea mai veche piesă muzicală din lume, descoperită în situl arheologic Ugarit din Siria, a fost descifrată de către specialişti.

În anii 1950, arheologii francezi au descoperit mai multe plăcuţe din argilă în situl sirian Ugarit. Datând din secolul al XIV-lea î.e.n., redactate în hurită, în prezent o limbă moartă, plăcuţele conţineau şi partitura unui imn vechi de 3.400 de ani, considerat de experţi un record.

Piesa este un imn dedicat lui Nikkal, soţia zeului Lunii, Yarikh, şi este acompaniată de un text, în care este vorba de o femeie care se plânge că nu poate deveni mamă.

Profesoara Anne Draffkorn Kilmer, de la Universitatea din California, a lucrat mulţi ani pentru a descifra plăcuţa, alături de muzicologul belgian Marcelle Duchesne-Guillemin. Cei doi cercetători au ajuns la concluzia că este vorba de o gamă diatonică, făcută din şapte tonuri.

Dar să lăsăm limbajul de specialitate... Mai bine ascultăm şi ne imaginăm...

În ziua nunții, îmbrăcată în rochie de mireasă, îi face bunicii bolnave cea mai frumoasă surpriză: Un CLIP de MILIOANE d... Secretele stau în privire! Ce spun OCHII despre CREIER...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x