Antena Căutare

Au fost creati roboti care citesc

Cercetatorii incearca sa invete robotii sa citeasca, pentru a intelege semnele de circulatie si numele magazinelor, informeaza Daily Mail.



Se doreste ca acesti roboti sa fie folositi in operatiuni de salvare si nu numai. Prototipul a fost dotat cu un dictionar si un program de verificare a corectitudinii textului, ceea ce inseamna ca poate sa citeasca si textele neclare.

"Daca citesti un afis de pe o usa inchisa, iti poti face o idee de ce se afla inauntru. Cititul te ajuta sa detectezi lucruri pe care nu le vezi", a declarat dr. Ingmar Posner, de la University of Oxford. Totusi, robotii au inca probleme cu cititul si nu pot sa desluseasca textele de pe suprafetele curbate.

In momentul in care Marge citeste un cuvant, scaneaza site-urile de stiri pentru a afla intelesul. Pana acum, a reusit sa afle ca "Barclays" este o banca si ca "Strada" este un restaurant.

Premiera medicala in SUA: O echipa de chirurgi a efectuat 16 transplanturi in lant... "Mama" FNI a facut o afacere pentru fostele colege de celula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x