Antena Căutare

BARZA PĂREA CĂ UITASE LOCUL! Paolo nu e un bebeluş oarecare. Este primul copil născut după 28 de ani într-un oraş

Primarul orașului italian Ostana, care se află în munții Piemontului, a anunțat că localitatea are un nou rezident – ”un vis îndeplinit” – pentru micuța comunitate, unde nu se mai născuse niciun copil din anii ’80

BARZA PĂREA CĂ UITASE LOCUL! Paolo nu e un bebeluş oarecare. Este primul copil născut după 28 de ani într-un oraş
Barza şi bebeluş | www.3storks.com

Primarul orașului italian Ostana, care se află în munții Piemontului, a anunțat că localitatea are un nou rezident – ”un vis îndeplinit” – pentru micuța comunitate, unde nu se mai născuse niciun copil din anii ’80.

Micuțul Paolo s-a născut într-un spital din Torino și duce numărul locuitorilor din Ostana la 85. Mai puțin de jumătate, însă, trăiesc aici pe toată durata anului.

”Declinul a început în 1975, cu doar 17 nașteri până în 1987. Atunci s-a născut ultimul băiat. Acum a venit și micuțul Paolo”, a explicat primarul Giacomo Lombardo.

Ostana încearcă să oprească regresul demografic prin oferirea de locuri de muncă. Părinții băiatului, Silvia și Jose, plănuiau să plece din Italia, însă autoritățile locale le-au oferit șansa de a se ocupa de un refugiu montan.

Orașele mici din Italia se luptă cu depopularea. Tinerii pleacă în orașele mari pentru a găsi locuri de muncă. Unele localități mici oferă case gratis celor care vor să le ocupe.

În Ostana, nașterea lui Paolo a fost sărbătorită cu o petrecere și, potrivit ziarului La Stampa, la intrarea în oraș a fost așezată statueta unei berze.

SONDAJ: "Somebody to love": de la Jefferson Airplane, la Queen şi Justin Bieber. Toţi au pornit în căutarea IU... "Băi, Cristiiii!", varianta arabă. Câinele "celui mai căutat român" a murit, dar o leoaică nărăvaşă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x