Antena Căutare

Ce dezvăluie ora la care te culci despre tine și personalitatea ta. Ce spune despre tine dacă îți place să te trezești dimineața

Ora de culcare ar putea arăta mai multe despre personalitatea decât cred cei mai mulți oameni. Rezultatele unor studii recente au arătat că modelele de somn sunt în strânsă legătură cu personalitatea persoanelor, iar la bază s-ar afla genetica.

colaj bărbat cu pantaloni gri și tricou alb se întinde în pat și un bărbat obosit privește un ceas Galerie
Ora de culcare ar putea arăta mai multe decât crezi despre personalitatea ta | Shutterstock

Conform unor studii, ora de culcare este mai mult decât o preferință. Aceasta poate dezvălui aspecte ale personalității fiecărui om. Tocmai de aceea unii oameni sunt energici dimineața, iar alții funcționează mult mai bine după orele amiezii.

Ce îți dezvăluie ora la care te culci despre propria personalitate

Personalitatea fiecăruia și calitatea somnului sunt în strânsă legătură, potrivit unei surse. Deși această legătură nu este universală, ea există, iar în multe cazuri poate revela trăsături definitorii de personalitate.

Citește și: Ce e în neregulă în această poză? O mamă trage un semnal de alarmă. Puțini părinți își dau seama

Astfel că, oamenii mai puțin anxioși sau care nu suferă de instabilități emoționale au parte de un somn de calitate superioară.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, în colaborare cu cei de la Universitatea din Tartu, au descoperit că această legătură poate fi una genetică.

În urma studiilor realizate de aceștia, s-a dovedit că tendința de a fi o persoană matinală sau nu ar putea fi scrisă în propriul ADN.

Citește și: Cum poți să adormi rapid. Metoda simplă pe care somnologii o recomandă pacienților cu probleme

De asemenea, studiile au mai arătat și că oamenii matinali sunt mai conștiincioși și mai organizați. Totodată sunt mai puțin deschiși spre experiențe noi.

Legătura dintre somn și personalitate ar putea fi bidirecțională. Astfel că, personalitatea poate într-adevăr să influențeze orele de culcare, dar și programul de somn poate influența personalitatea.

Citește și: Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești. Testul care-ți va spune cine ești în funcție de ce preferi să mănânci la micul-dejun

Cu toate acestea, programul de somn poate fi ”disciplinat”, fiind un obicei pe care oricine și-l poate educa. Deși preferințele de somn sunt parte din personalitatea fiecăruia, ele pot fi modelate după diferite aspecte, precum viața profesională și/ sau viața de familie.

Conform unor studii, persoanele care preferă să rămână treze până târziu sunt mai creative, deoarece ar gândi mai creativ și ar aborda problemele din unghiuri diferite în liniștea nopții.

Citește și: Iluzie optică virală care dezvăluie o trăsătură de personalitate ascunsă. Ce vezi în imagine spune multe despre tine

Marina Giampietro a realizat în 2007 un studiu în urma căruia a arătat că persoanele care preferă să doarmă mai târziu obțin scoruri mai mari la testele de gândire divergentă, spre deosebire de persoanele matinale.

Astfel că, persoanele nocture prezită o flexibilitate cognitivă mai mare, adică pot trece mai ușor de la o sarcină la alta și pot aborda problemele din varii perspective.

Citește și: Test de personalitate viral. Descoperă ce arată mărimea degetului mic de la mână despre tine, de fapt

În ciuda acestor studii, există și excepții. Nu toate persoanele nocturne sunt creative, cum și unele persoane matinale pot da dovadă de creativitate. La fel cum nu întotdeauna oamenii pot să-și structureze orele de somn în funcție de propriile doleanțe, ci mai degrabă în funcție de orele de serviciu și angajamentele sociale.

Astfel că, în ciuda orelor la care ar funcționa la capacitate maximă, oamenii pot funcționa și își pot dovedi trăsăturile de personalitate și în intervale ”nepotrivite” sau mai puțin productive pentru tipul de personalitate propriu.

Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești. Testul care-ți va spune cine ești în funcție de ce preferi să mănânci la mi... Test de personalitate rapid. Imaginea pe care o vezi prima dată arată ce fel de șofer ești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x