Antena Căutare

Ce e în neregulă în această poză? O mamă trage un semnal de alarmă. Puțini părinți își dau seama

O mamă a distribuit o fotografie cu băiețelul în timp ce dormea pe umărul ei, pentru a evidenția un semn subtil de care părinții ar trebui să fie îngrijorați. Ce a afecțiune gravă a descoperit după modul în care dormea fiul ei.

Ce e în neregulă în această poză? O mamă trage un semnal de alarmă. Puțini părinți își dau seama Galerie
O mamă trage un semnal de alarmă. Puțini părinți își dau seama. | Profimediaimages.ro

Melody Yazdani a postat pe rețelele de socializare pentru a-i avertiza pe părinți cu privire la un semn ușor de trecut cu vederea care ar putea indica faptul că un copil suferă de o boală.

Melody a spus că informația pe care o dezvăluie ar putea "schimba viața" multor familii.

Citește și: Purtarea șosetelor în timpul somnului te-ar putea ajuta să dormi mai bine. Ce spun specialiștii

Ce a observat ciudat în timp ce copilul ei dormea

Pe Facebook, în 2018, Melody a scris: "Către toți părinții. Dacă aveți un copil, am să vă spun ceva ce trebuie să știți și pe care probabil nu l-ați auzit niciodată. Și vă rog să distribuiți acest lucru. Există un imens semn de averizar în imaginea pe care o împărtășesc în această postare. Îl vedeți?", relatează express.co.

Melody a continuat să descrie modul în care personalitatea fiului ei, Kian, s-a schimbat aparent peste noapte. Kian a început să se poarte urât la școală, împingându-i pe ceilalți copii și "avea dificultăți în a-și controla corpul".

"În fiecare dimineață e tantrum după tantrum înainte de a ne da jos din pat", a spus Melody. "Lovește și aruncă lucruri și țipă. Toate țipetele. Începând de la ora 5 dimineața în fiecare dimineață".

Melody s-a simțit "în pierdere", punându-și întrebări: "Cum a devenit așa? Ce am fi putut face diferit?". Kian a început să meargă la un terapeut care i-a recomandat un test ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție).

Cercetând această afecțiune pe internet, Melody a dat peste legătura raportată între tulburările respiratorii în timpul somnului, respirația bucală și ADHD.

Semnalul de alarmă din poza lui Melody este că tânărul Kian doarme cu gura deschisă.

"Copiii nu ar trebui să respire pe gură!" a scris Melody. "Nici când sunt treji, nici când dorm. Niciodată”, a spus Melody: "Respirația bucală nu este normală și are consecințe pe termen lung asupra sănătății."

Mama îngrijorată a spus: "Când un copil respiră pe gură, creierul (și corpul) nu primește suficient oxigen. "Noaptea, această saturație scăzută a oxigenului este în detrimentul calității somnului și al capacității creierului lor de a se odihni suficient".

Melody a susținut că privarea de somn și ADHD prezintă aceleași simptome și a declarat că există cercetări care arată cum corectarea respirației poate îmbunătăți simptomele.

Kian a ajuns să fie diagnosticat cu apnee în somn și sinuzită în urma unui studiu al somnului.

Vorbind despre diagnosticul său, Melody a spus: "A avut exact 0 minute de somn REM în timpul primului studiu și o saturație a oxigenului de 80 la sută; sinusurile sale erau blocate în proporție de 90 la sută".

De la îndepărtarea amigdalelor și adenoidelor lui Kian, Melody a fost martoră la "o schimbare completă de 180 de grade în comportament".

Melody a spus că "nu mai există crize de furie, nu mai există fixații pe mici lucruri OCD, a fost o schimbare enormă".

Mama a spus: "Iată de ce împărtășesc: Nimeni, în cei 12 ani de când sunt părinte, nu mi-a spus nimic din toate astea. Toate semnele erau acolo, chiar în fața ochilor noștri, iar eu nu aveam niciun indiciu".

Citește și:

O româncă a dat lovitura în Italia cu o afacere banală pentru românii de rând. Cum i-a cucerit pe italieni și a făcut av... Carmen Harra, peviziuni dure pentru anul 2024: „O să fie un nou lider în Rusia!". Dezvăluiri despre ce a vizualizat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x