Antena Căutare

Ce Dumnezeu, ce coastă al lui Adam?! Sophia, primul robot cetățean al lumii: ”Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni!”

Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite. Robotul a ținut o prezentare, în care și-a demonstrat în fața publicului capacitatea de a se exprima la nivel uman.

Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite. Robotul a ținut o prezentare, în care și-a demonstrat în fața publicului capacitatea de a se exprima la nivel uman.

”Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea.

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a spus Sophia.

Întrebată dacă roboții pot conștientiza faptul că sunt dispozitive create artificial, Sophia a răspuns cât se poate de filosofic: ”De unde știi că tu ești om?”. Răspuns care demonstrează că Jonathan Nolan nu fabulează prea mult în West World...

Sophia a devenit primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, Arabia Saudite.

Arabia Saudită a anunțat în cadrul aceluiași eveniment că plănuiește să construiască pe coasta Mării Roșii un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile.

Toţi au rămas fără cuvinte când au văzut ce a fătat o vacă dintr-un sat din România. Este un caz la 700.000! Şi speciali... Spune-mi ce zodie ești, ca să-ți spun ce proverb ți se potrivește!  Scorpion – ”Cugetul bun e cea mai moale pernă!”    ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x