Antena Căutare

Arheologii au găsit o peșteră bizară care se presupune că face legătura cu lumea de dincolo. Unde se află

Arheologii au descoperit o peșteră care le-a dat fiori reci pe șira spinării. Fotografiile cu descoperirea lor au făcut înconjurul lumii.

colaj pestera
Această peșteră a fost descoperită de arheologi în Israel anul trecut. Se pare că există în peșteră niște semne care indică faptul că locul a fost folosit pentru practici spirituale. | Shutterstock

Arheologii au descoperit o peșteră care e atât de adâncă încât se crede despre ea că face trecerea între această lume și lumea de dincolo.

Această peșteră a fost descoperită de arheologi în Israel anul trecut. Se pare că există în peșteră niște semne care indică faptul că locul a fost folosit pentru practici spirituale.

Descoperirea bizară într-o peșteră din Israel

Peștera Te'omim se află în sud-vestul Israelului și a devenit recent obiectul săpăturilor arheologice. După mai multe analize și căutări, specialiștii au aflat lucruri înfricoșătoare și teorii diverse despre folosirea acelui spațiu care cumva pare sacru.

Citește și: Un român de 140 de ani și-ar fi dus traiul solitar într-o peșteră. Cum a supraviețuit

Regiunea în care se află peștera este plină de istorie, cu întâmplări din Imperiul Otoman și legedende cu romani. Oamenii care au trăit acolo în perioada Imperiului roman și-au lăsat profund amprenta în această peșteră, iar arheologii au vrut să afle mai multe.

Localnicii din perioada ocupării romane au folosit peștera pentru ritualuri sacre. Arheologii au găsit adânc în interiorul peșterii cranii umane, lămpi pe gaz și mai multe topoare.

Specialiștii cred că aceste obiecte au fost aranjate acolo într-o anumită poziție, fiind parte dintr-un ritual prin care se intra în contact cu lumea de dincolo. Termenul specific acestui tip de ritual se numește necromanție.

Citește și: O peșteră ascunsă în munte i-a speriat pe localnici. Oamenii spun că aici se află „intrarea în iad”. Ce pățesc cei care intră

Prin intermediul lui, cei care începeau ritualul intrau în contact cu lumea celor morți. Un studiu dezvoltat de arheologii Eitan Klein și Boaz Zissu, sugerează că în această peșteră au avut loc astfel de ritualuri.

În trecut, peșterile erau văzute drept porți spre lumea morților și e posibil ca acesta să fie motivul pentru care arheologii au găsit acolo acele obiecte stranii.

În lucrarea lor, cei doi arheologi au scris că peștera Te’omim care se află pe dealurile din Ierusalim ascunde toate elementele de cult necesare pentru un astfel de ritual de necromanție prin care s-ar fi putut face trecerea către lumea de dincolo, potrivit Unilad.

“Aceste descoperiri și contextele arheologice ne ajută să înțelegem mai bine ritualurile care e posibil să se fi ținut în acest loc”, a spus unul dintre cei doi arheologi care au dezvoltat noul studiu.

Citește și: Peștera gigantică din România care poate fi vizitată doar o zi pe an. Care e motivul și cum arată galeriile dispuse pe patru etaje

În peșteră s-au găsit în total 120 de lămpi, iar într-o parte a sa, peștera are o falie foarte adâncă prin care coborârea a fost anevoioasă.

Cei doi arheologi continuă să exploreze locul, documentând tot ce găsesc în peștera misterioasă din Israel.

Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi... O influenceriță a fost încolțită de internauți după ce și-a distrus geanta de aproape 5.000 de dolari. Ce motive a avut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x