Antena Căutare

Ce semnifică obiceiul de a bate în lemn. Ai făcut asta de multe ori, dar nu știai de ce

Oamenii din lumea întreagă practică acest obicei, cu alte cuvinte, bat în lemn atunci când simt un pericol iminent. Iată ce semnifică!

imagine o mana care bate in lemn
Ce semnifică obiceiul de a bate în lemn. Ai făcut asta de multe ori, dar nu știai de ce | Shutterstock

Americanii spun și ei, la rândul lor, expresia „bate în lemn”, pentru ca un lucru rău să nu se întâmple. Până și cei din Turcia practică același obicei.

Citește și: Ea este luptătoarea MMA dată afară din sala de antrenamente. Care a fost motivul: „Femeile din sală se plângeau de mine”

Ce semnifică obiceiul de a bate în lemn atunci când simți că dai de necaz

Acest obicei ar proveni de la păgâni, care obișnuiau să cheme în ajutor spiritele care locuiesc în copaci pentru a alunga ghinionul sau pentru a practica recunoștința, scrie The Conversation.com.

În mod tradițional, anumiți copaci sau arbuști, cum ar fi stejarul, frasinul, alunul, păducelul și salcia, aveau o semnificație sacră și, prin urmare, dispuneau de puteri protectoare.

Mai mult decât atât, conform teoreticienilor, reformatorii creștini din Europa ar fi putut transforma în mod deliberat această credință păgână într-una creștină mai acceptabilă, introducând ideea că „lemnul” se referea la crucea lui Isus.

Citește și: FOTO Așa arată gardianul din gunoi, care păzește intrarea unei plaje. „Monstrul deșeurilor” are 12 metri înălțime

În multe culturi, este o superstiție comună ca oamenii să bată în lemn pentru a-și chema norocul sau pentru a evita ghinionul.

În culturile antice păgâne, cum ar fi celții, credeau că spiritele și zeii locuiau în copaci. Atingerea copacilor era menită să trezească spiritele ca să-i protejeze pe oameni.

O altă teorie spune că oamenii au bătut în lemn pentru a alunga spiritele rele.

Alți cercetători consideră că a bate în lemn este, de fapt, un fenomen mult mai recent, scrie History.com.

Citește și: Imagini adorabile cu a doua cea mai bogată pisică din lume. Este o „actriță” talentată și a ajuns la o avere impresionantă

Copiii din secolul al XIX-lea aveau un anumit joc, în care participanții care atingeau orice bucată de lemn primeau imunitate, indiferent că era o ușă, vreo bancă sau un copac.

De asemenea, bărbații din China Antică se protejau de dușmani atunci când se așezau pe un pilon de lemn din structura casei, scrie Cancan.ro.

În Asia, oamenii obișnuiau să bată în lemn pentru a cere zeilor protecția pentru stăpânul unei case a cărei invidia oamenilor puteau să i-o distrugă.

Ea este luptătoarea MMA dată afară din sala de antrenamente. Care a fost motivul: „Femeile din sală se plângeau de mine”... O creatura marină transparentă ia prin surprindere internetul. Cum arată crustaceea cu reflexii de cristal, devenită vir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x