- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
La intrarea pe plajă, există o mascotă care stă de pază, are aproape 12 metri înălțime și cu puțin peste patru metri lățime. Cel mai interesant este că gardianul de pe plajă a fost construit din deșeuri de plastic.
Cum arată gardianul din gunoi, care păzește intrarea unei plaje. „Monstrul deșeurilor” are peste 12 metri înălțime
Monstrul din deșeuri are un mesaj important de transmis: poluarea cu plastic din mediul înconjurător a atins cote alarmante.
Voluntarii au lucrat timp de șapte zile pentru „a da viață” statuii proiectate de Abir Karmakar, un fost student al facultății de Arte Frumoase de la Universitatea din Dhaka, capitala Bangladeshului, în cadrul unei inițiative anti-plastic a Fundației Bidyanondo, relatează Dhakatribune.com.
„Gardianul uriaș, amplasat la intrarea pe plajă, a atras deja multă atenție din partea localnicilor și a turiștilor. Deșeurile de plastic, cum sunt pungile cu chipsuri, sticlele cu apă, gălețile sparte, scaunele și mingile au fost folosite la a crea mascota. Scopul este de a deveni mai conștienți de poluarea din jurul nostru”, a explicat el.
Și turiștii au fost impresionați de ceea ce au văzut pe plajă.
„E fain să vedem o astfel de inițiativă luată în Cox's Bazar din Bangladesh, deoarece ar trebui să fim cu toți conștienți de plasticul acumulat în mediul înconjurător. Trebuie să-i facem pe oameni să vadă că deșeurile din plastic fac, de fapt, ravagii în oceane”, a explicat Nadira Kanon, o turistă din Dhaka.
Abir Karmakar, cel care a proiectat statuia, a spus că a colectat 20 de saci cu deșeuri din plastic de pe plaja Cox's Bazar și de pe insula Saint Martin.
Opt voluntari, inclusiv el, împreună cu patru dulgheri, au lucrat din greu în ultimele șapte zile pentru a construi acea mascotă, menită să ajute la conștientizarea împotriva deșeurilor din plastic și a repercusiunilor sale.
Administrația locală, împreună cu Fundația Bidyanondo, încearcă să transmită mesajul că deșeurile din plastic acumulate și poluarea lor se transformă zi de zi „într-un monstru” și prezintă un mare risc pentru viețile noastre și pentru mediu, a declarat comisarul adjunct Muhammad Shaheen Imran.
El a spus că statuia va fi păstrată acolo pe plajă în următoarele două luni, ca parte a campaniei de conștientizare.
Organizatorii Fundației Bidyanondo au spus că o echipă de voluntari a militat pentru colectarea deșeurilor de plastic de pe Insula Saint Martin în ultimele zile.
Marți, în prima zi a campaniei, 400 de familii au adus mai multe deșeuri din plastic în cadrul Magazinului de schimb, înființat de către organizatori.
În schimb, au luat orez, legume, ulei, zahăr, sare, haine și alte produse esențiale, au spus organizatorii. Fiecare familie va avea șansa de a schimba deșeurile de plastic cu mărfuri esențiale o dată pe lună din acest magazin unic, au mai transmis aceștia, conform presei străine.
Imagini adorabile cu a doua cea mai bogată pisică din lume. Este o „actriță” talentată și a ajuns la o avere impresionan... Ce numere trebuie să joci la loto, fiindcă sunt mereu câștigătoare. Ce numere nu trebuie să joci, fiindcă sunt extrase r...