Antena Căutare

Ce semnificație are fiecare culoare a trandafirilor și ce mesaj transmiți, în funcție de buchetul ales

Trandafirii sunt unele dintre cele mai apreciate și îndrăgite flori, indiferent de sezon sau eveniment. Totuși, puțini sunt cei care știu ce semnifică fiecare culoare în parte și ce mesaj transmiți în funcție de buchetul ales.

trandafiri de diferite culori Galerie
Descoperă ce semnificație trandafir, în funcție de culoarea pe care o are | sursa foto: Shutterstock

La aniversări, nunți, întâlniri romantice și în multe alte ocazii ce marchează momente speciale, oamenii cumpără și oferă trandafiri sau buchete cu flori diverse, printre care se află și roze. Unii consideră că trandafirii roșii arată iubirea, în timp alții aleg albul, ca simbol al purității, mai ales atunci când vine vorba despre nuntă sau botez. Totuși, puțini sunt cei care știu ce semnifică culoarea trandafirilor și ce mesaj transmiți, în funcție de buchetul ales.

Ce semnifică fiecare culoare a trandafirilor și ce mesaj transmiți, în funcție de buchetul ales

Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă fiecare culoare a trandafirilor și alege mult mai atent buchetele pe care vrei să le dăruiești celor dragi.

Citește și: Proprietățile benefice ale uleiului din petale de trandafiri. Cum îl poți folosi pentru piele

Ce semnificație are culoarea roșu la trandafiri

Nu este nicio noutate faptul că trandafirii de culoare roșie semnifică iubire și admirație, motiv pentru care este și cea mai îndrăgită culoare de Ziua Îndrăgostiților. Totuși, dacă ești abia la începutul unei relații, culoarea roșie a trandafirilor nu este una potrivită, căci poate transmite un mesaj mult prea puternic.

Citește și: Ce semnificație are buchetul de flori pentru mireasă și de la ce a pornit totul

Ce semnificație are culoarea galben la trandafiri

Mulți cred că este un simbol pentru gelozie sau infidelitate. Totuși, culoarea galben la trandafiri semnifică, de asemenea, și prietenia sinceră sau aprecierea pentru o persoană.

Ce semnificație are culoarea lila la trandafiri

Dacă ai ales această culoare pentru buchetul de flori pe care urmează să îl oferi, atunci află că trandafirii lila semnifică dragostea, aprecierea și atașamentul puternic față de o persoană. Este o nuanță perfectă pentru a declara iubirea față de femeia iubită.

Ce semnificație are culoarea roz închis la trandafiri

Dacă în general preferi să alegi trandafiri roz închis, atunci trebuie să afli că această culoare semnifică recunoștința, fericirea și aprecierea. Atunci când nu vrei să oferi trandafiri roșii, rozul închis este cea mai bună și „cuminte” variantă, căci semnifică mai degrabă iubirea în combinație cu respectul și admirația, pe când roșul este în mod clar dedicat iubirii pline de pasiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce semnificație are culoarea roz (nuanță medie) la trandafiri

Experții în materie de aranjamente florale consideră că rozul (nici prea închis, nici prea deschis) este potrivit pentru numeroase situații, căci el poate simboliza aprecierea, recunoștința, iubirea, admirația, dorul și multe altele. Tocmai de aceea, această culoare de trandafiri este perfectă în aproape orice împrejurare.

Ce semnificație are culoarea roz deschis la trandafiri

Dacă te-ai întrebat vreodată ce semnificație are culoarea roz deschis la trandafiri, atunci cu siguranță acum poți afla că această nuanță transmite un mesaj de apreciere, de inocență și de dragoste. Poate să fie o culoare potrivită pentru trandafirii pe care îi oferi mamei, surorii sau unei prietene apropiate.

Citește și: Alege o floare și vezi ce spune despre personalitatea ta

Ce semnificație are culoarea alb la trandafiri

Fără doar și poate, albul este recunoscut ca fiind culoarea purității, a inocenței, a păcii și a speranței, motiv pentru care trandafirii albi aproape că nu lipsesc de la nunți. Poți să-i oferi iubitei pentru a-i face o declarație de iubire.

Ce semnificație are culoarea mov la trandafiri

Dacă ai primit trandafiri mov, atunci trebuie să afli că aceștia au o semnificație aparte. Persoana care i-a oferit a vrut să transmită fascinația pe care o are pentru tine. Movul simbolizează regalitatea, misterul, magia, arată cei de la rd.com.

Ce semnificație are culoarea portocaliu la trandafiri

Atunci când cineva îți oferă un buchet de trandafiri portocalii, cu siguranță trebuie să te gândești foarte bine la mesajul transmis și la semnificația acestora. Potrivit specialiștilor, portocaliul este la granița dintre galben și roșu, adică între prietenie și iubire.

Ce semnificație are culoarea albastru la trandafiri

Dacă cineva ți-a oferit un trandafir albastru, atunci cu sigursnță a vrut să te surprindă cu ceva ieșit din comun, căci această culoare nu există în natură, ci se obține artificial, prin vopsire. Albastrul semnifică misterul, imposibilul, îndrăznețul.

Ce semnificație are culoarea negru la trandafiri

În general, mulți consideră că negrul este culoarea doliului și a durerii, însă asta nu e tot. Trandafirul roșu a fost un simbol ce a inspirat scriitori și poeți în numeroase opere și a fost un simbol al misterului, al misticului și al îndrăznețului.

Ce semnificație au trandafirii multicolori

Dacă ai primit un trandafiri multicolor, atunci cu siguranță trebuie să te gândești la unicitate, speranță și mândrie, semn că persoana care i-a oferit a vrut să îți arate fie că ești o persoană specială, fie că meriți lucruri deosebite.

Cum arată acum femeia care a slăbit peste 100 kilograme. Ea a rămas cu o cantitate mare de surplus de piele. "Sunt ... Iluzie optică virală. Crezi că găsești păianjenul veninos din imagine? Insecta are 10 centimetri și e una periculoasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x