Antena Căutare

Ce semnificație are buchetul de flori pentru mireasă și de la ce a pornit totul

Cu siguranță ai observat faptul că orice mireasă din lume are, în mod obligatoriu, un buchet pe care și l-a ales cu multă atenție. Totuși, de ce se întâmplă asta și de la ce a pornit totul?

mirteasa tinand in maini un buchet de flori in timp ce sta in pat Galerie
Fiecare mireasă din lume are un buchet de flori la nuntă | sursa foto: Shutterstock

Pare greu de crezut, dar buchetul de flori pentru mireasă nu este un obiect obligatoriu, ci mai degrabă un detaliu ce s-a transformat într-o obișnuință, indiferent de țară sau cultură.Cu siguranță nu ai văzut nuntă fără buchetul de flori pentru mireasă, așa că iată ce semnificație are acesta, dar și de la ce a pornit acest obicei.

Ce semnificație are buchetul de flori pentru mireasă

Unii au sugerat faptul că femeile care urmau să se mărite purtau flori asupra lor ca să miroasă mult mai frumos în ziua cea mare, doar că studiile au arătat că ideea nu are un fundament și este, în esență, doat o presupunere. De fapt, ideea de buchet de flori pentru mireasă a luat naștere demult, pe vremea Romei Antice.

Citește și: Ce flori trebuie să oferi, ca să nu transmiți mesajul greșit! Semnificația neștiută a crinilor

Atunci, când o femeie își unea destinul cu bărbatul ales, aceasta ținea în mâini sau avea prinse în păr flori, dar mai ales ierburi aromatice. Acestea simbolizau fertilitatea, puritatea, sinceritatea, fidelitatea și alte valori considerate a fi importante pentru a avea o căsnicie cât mai fericită și împlinită. Cel mai folosit era mărarul, pentru proprietățile sale afrodisiace. Chiar și usturoiul era uneori folosit la buchetul miresei, pentru că era considerat un bun talisman împtoriva ghinionului și a spiritelor rele.

mireasa tinand un buchet de flori in mana

Descoperă ce semnifică florile dintr-un buchet de mireasă

De-a lungul secolelor ce au urmat, oamenii au început să introducă și alte flori sau plante. În Anglia secolului al XVI-lea, de exemplu, cele mai apreciate erau gălbenelele, ca symbol pentru fidelitate, speranță și iubire fără de sfârșit. Prin culoarea lor, dar și prin modul în care se închid și se deschid în funcție de soare, acestea au devenit extrem de populare în rândul îndrăgostiților, informează cei de la mentalfloss.com.

Apoi, în Epoca Victoriană, a luat naștere floriografia, o artă menită să descifreze semnificația buchetelor de flori primite sau oferite de către cineva. Oamenii vremii obișnuiau chiar să aibă dicționare cu și despre flori.

Mesajul ascuns al plantelor și-a pierdut din improtanță de-a lungul timpului, însă nu și buchetele de flori pentru mireasă. Fiecare tânără care își dorește o nuntă ca-n povești va alege florile din buchet fie ca să se potrivească rochiei, fie în funcție de simbolistica acestora.

Crinul simbolizează puritatea și frumusețea rafinată. Crinul alb semnifică modestia și virginitatea, crinul portocaliu — pasiunea, cel galben — veselia, în timp ce lăcrămioara simbolizează dulceața și puritatea inimii. Margareta reprezintă inocența și puritatea. Ea semnifică, de asemenea, iubirea loială. Garoafa simbolizează mândrie și frumusețe. O garoafă roșie este asociată cu dragostea, mândria și admirația; o garoafă roz — cu iubirea unei femei sau a unei mame; una purpurie — cu caracterul capricios; cea galbenă simbolizează disprețul, respingerea sau dezamăgirea; în timp ce o garoafa albă sugerează inocența și iubirea pură. Garoafele cu dungi semnifică un refuz.

A mers să-și facă balayage și din cauza rezultatului nu a mai ieșit din casă cu capul descoperit. Cum arată coafura de 3... Pare o înghețată obișnuită, însă nu este deloc așa! Cum se simt oamenii după ce o mănâncă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x