- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pare greu de crezut, dar buchetul de flori pentru mireasă nu este un obiect obligatoriu, ci mai degrabă un detaliu ce s-a transformat într-o obișnuință, indiferent de țară sau cultură.Cu siguranță nu ai văzut nuntă fără buchetul de flori pentru mireasă, așa că iată ce semnificație are acesta, dar și de la ce a pornit acest obicei.
Ce semnificație are buchetul de flori pentru mireasă
Unii au sugerat faptul că femeile care urmau să se mărite purtau flori asupra lor ca să miroasă mult mai frumos în ziua cea mare, doar că studiile au arătat că ideea nu are un fundament și este, în esență, doat o presupunere. De fapt, ideea de buchet de flori pentru mireasă a luat naștere demult, pe vremea Romei Antice.
Citește și: Ce flori trebuie să oferi, ca să nu transmiți mesajul greșit! Semnificația neștiută a crinilor
Atunci, când o femeie își unea destinul cu bărbatul ales, aceasta ținea în mâini sau avea prinse în păr flori, dar mai ales ierburi aromatice. Acestea simbolizau fertilitatea, puritatea, sinceritatea, fidelitatea și alte valori considerate a fi importante pentru a avea o căsnicie cât mai fericită și împlinită. Cel mai folosit era mărarul, pentru proprietățile sale afrodisiace. Chiar și usturoiul era uneori folosit la buchetul miresei, pentru că era considerat un bun talisman împtoriva ghinionului și a spiritelor rele.
Descoperă ce semnifică florile dintr-un buchet de mireasă
De-a lungul secolelor ce au urmat, oamenii au început să introducă și alte flori sau plante. În Anglia secolului al XVI-lea, de exemplu, cele mai apreciate erau gălbenelele, ca symbol pentru fidelitate, speranță și iubire fără de sfârșit. Prin culoarea lor, dar și prin modul în care se închid și se deschid în funcție de soare, acestea au devenit extrem de populare în rândul îndrăgostiților, informează cei de la mentalfloss.com.
Apoi, în Epoca Victoriană, a luat naștere floriografia, o artă menită să descifreze semnificația buchetelor de flori primite sau oferite de către cineva. Oamenii vremii obișnuiau chiar să aibă dicționare cu și despre flori.
Mesajul ascuns al plantelor și-a pierdut din improtanță de-a lungul timpului, însă nu și buchetele de flori pentru mireasă. Fiecare tânără care își dorește o nuntă ca-n povești va alege florile din buchet fie ca să se potrivească rochiei, fie în funcție de simbolistica acestora.
Crinul simbolizează puritatea și frumusețea rafinată. Crinul alb semnifică modestia și virginitatea, crinul portocaliu — pasiunea, cel galben — veselia, în timp ce lăcrămioara simbolizează dulceața și puritatea inimii. Margareta reprezintă inocența și puritatea. Ea semnifică, de asemenea, iubirea loială. Garoafa simbolizează mândrie și frumusețe. O garoafă roșie este asociată cu dragostea, mândria și admirația; o garoafă roz — cu iubirea unei femei sau a unei mame; una purpurie — cu caracterul capricios; cea galbenă simbolizează disprețul, respingerea sau dezamăgirea; în timp ce o garoafa albă sugerează inocența și iubirea pură. Garoafele cu dungi semnifică un refuz.