Antena Căutare

Ceaușescu ne-a mințit pe toți: nu era născut pe 26 ianuarie! Și-a schimbat data pentru a nu fi umbrit de Mica Unire, de pe 24!

Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 23 ianuarie 1918, dar a fost înregistrat - conform documentelor oficiale - trei zile mai târziu la registrul Stării Civile din Scornicești, drept primul copil ce a văzut lumina zilei în acel an. Există voci care afirmă că a făcut acest lucru pentru a nu fi ”umbrit” de Mica Unire, din 24 ianuarie

Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 23 ianuarie 1918, dar a fost înregistrat - conform documentelor oficiale - trei zile mai târziu, la Registrul Stării Civile din Scornicești, drept primul copil ce a văzut lumina zilei în acel an. Există voci care afirmă că a făcut acest lucru pentru a nu fi ”umbrit” de Mica Unire, din 24 ianuarie. E clar că orice se scrie despre fostul dictator al României, atrage. Unii citesc din nostalgie, alții, mult mai tineri, sunt dornici de a cunoaște ce s-a petrecut în istoria noastră în cea mai neagră perioadă a ei din toate timpurile. 26 ianuarie este data ”oficială” de naștere a lui Nicolae Ceaușescu. Cu 30 de ani în urmă, televiziunea și radioul erau pline de omagii, șoimii patriei și pionierii recitau, obligați, osanale, oamenii muncii dedicau succesele lor măreței zile, sportivii făceau, la fel, cu performanțele. Dar, din câte se pare, dictatorul nu era născut atunci!

Ce spun documentele oficiale?

La Registrul Stării civile pentru naștei din Scornicești, unde Ceaușescu dispune de o fișă, textul sună exact așa: "Act de naştere din anul una mie nouă sute optsprezece luna Ianua­rie ziua Două zeci şi şase, la orele Douăsprezece amiazi. În ziua de Două zeci şi trei ale curentei luni, la orele Douăs­pre­ze­ce amiazi, s-a năs­cut la casa Pă­rinţilor sei din Comuna Scor­ni­ceşti Judeţul Olt, un copil de sex bărbătesc căruia i s-a dat prenumele Nicolae, numele de familie fiind Andruţa Ceauşescu, fiu al Dlui Andruţa Ceauşescu de ani Două zeci şi cinci de profesie Agri­cultor, domiciliat în comuna Scorniceşti şi al Licsandra Cea­u­şes­cu născută Florea D. Militaru de ani Două zeci şi patru, de profesie Agri­cultore (sic!), domiciliată în Comuna Scorniceşti. Naş­te­rea ne-a fost anunţată de către Tatăl copilului care ne-a înfăţişat copil. Prezenta declaraţiune ne-a fost făcută în pre­zenţa martorilor Dl (indescifrabil) Nicolaie de ani cinci zeci de profesie Agricultor domiciliat în Comuna Scorniceşti judeţul Olt Dl Andrei Ceauşescu de ani şapte zeci de profesie Agricultor domiciliat în comuna Scorniceşti judeţul Olt cari după ce li s-a cetit actul, l-au subscris îm­pre­u­nă cu declarantul şi cu noi Si­me­on Pălutescu Primar şi ofiţerul de stare civilă din comuna Scorni­ceşti judeţul Olt şi Dl Costea Ră­du­les­cu notarul comunei Scorniceşti judeţul Olt. Declarantele (?!) au sem­nat iar martori au subscris car­te sau subscris de noi".

Citește AICI toate secretele majore din viața sa!

Urmează semnăturile celor citați în act. Imediat după Revoluția din 1989 s-a spus că unii istorici i-ar fi șoptit la ureche, în tinerețe, că data de 23 ianuarie nu ”pica” bine. Ascensiunea lui Ceaușescu era fulminantă, cu siguranță avea să urce rapid treptele ierarhice, iar sărbătorirea zilei de naștere era umbrită de data de 24 ianuarie, când, la 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza realizase ”Mica Unire”. Mai mult, s-a mers mai departe, propunându-se, prin 1970, ca toate nașterile petrecute până la finele lui ianuarie 1918, în Scornicești, să fie postdatate: Ceaușescu trebuia să fie întâiul fiu al satului apărut pe lume în acel an. Nu putea fi al doilea ori al treilea!

Roșii cu brânză, cina preferată a soților Ceaușescu!

Deși, acum, la 26 de ani de la a sa moarte, acest lucru pare să nu mai fie de importanță vitală, adevărul e pe undeva pe la mijloc. Se poate vorbi despre programul de lucru ale celui care făcea înscrierea, despre faptul că în România acelor ani părinții erau mai mult obișnuiți să chefuiască și să serbeze nașterea unui moștenitor decât să meargă să-l declare, unii așteptau trecerea iernii, pentru a vedea dacă cel mic supraviețuiește, etc. Cert este că dacă te gândești că imaginea sa, falsificată, a apărut printre rândurile protestatarilor grevei din 1933, deși el avea doar 15 ani, că toate fotografiile cu el ”într-o ureche” au fost modificate, în sălile de curs, cu altele, în două, iți poți imagina că un ”binevoitor” l-a sfătuit să-și modifice data de naștere, pentru a nu fi încurcat de actul săvârșit de A.I.Cuza.

Snoop Dogg vine la Bogata, dar mai întâi merge aici! ”Este un loc memorabil care nu trebuie să dispară!”... Una dintre cele mai scumpe beri din lume este servită într-o veveriţă moartă. S-a vândut tot!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x