Antena Căutare

Oana Furnică, femeia care a scris istorie! Imaginile îţi dau fiori. La doar 18 ani, salva un copil blocat într-un puţ: "Fetiţa plângea. A fost cel mai fericit moment"

Pe 11 iunie 2001, toată România a “îngheţat” pentru câteva ore. Un copil de doi ani căzuse în puţul din curtea casei. Întreaga poveste a ajuns la urechile oamenilor din toate colţurile lumii.

Oana Furnică, femeia care a scris istorie! Imaginile îţi dau fiori. La doar 18 ani, salva un copil blocat într-un puţ: "Fetiţa plângea. A fost cel mai fericit moment" Galerie
| libertatea.ro

Pe 11 iunie 2001, toată România a “îngheţat” pentru câteva ore. Un copil de doi ani căzuse în puţul din curtea casei. Întreaga poveste a ajuns la urechile oamenilor din toate colţurile lumii.


Pentru Alina Pascariu, o fetiţă din Pipera, ziua a început ca oricare alta, dar s-a transformat într-un coşmar. Se juca în grădină şi, din neatenţie, a căzut în fântână. Urletul său a atras imediat atenţia şi părinţii şi-au dat seama ce s-a întâmplat. Cumplita veste s-a răspândit cu o viteză uluitoare şi, în scurt timp, povestea a ajuns şi la televizor. Zeci de oameni s-au chinuit timp de opt ore să o salveze pe micuţa Alina, însă în zadar. Au venit cu un excavator, pompieri, dar autorităţile au fost neputincioase...


Cea care avea să îi salveze viaţa copilei era o adolescentă de 18 ani. Oana Furnică locuia în Voluntari şi era o tânără simplă, săracă, modestă. “Ziua aceea mi-o amintesc perfect. Nu am reuşit să uit absolut nimic. Nu poţi să uiţi aşa ceva", a povestit Oana. Era în vizită la nişte prieteni în Pipera, a văzut la televizor întreaga întâmplare şi s-a gândit că o poate ajuta, aşa că a mers acolo. “Nici prin cap nu îmi trecea că eu o să salvez atunci fetiţa”, îşi aminteşte Oana, potrivit adevarul.ro.

"Era întuneric, răcoare şi puţin aer..."


"Tatăl fetiţei m-a văzut şi a venit la mine plângând să îi salvez fetiţa. Mi-am luat inima-n dinţi şi am intrat în ţeava aia. Am fost legată cu frânghie şi băgată, cu capul în jos, prin gura puţului. M-au lăsat în jos vreo şase metri. Era întuneric, răcoare şi puţin aer. Încercam să mă orientez după sclipirile din ochii fetiţei. Ea plângea de frică. Îmi dăduseră o frânghie să o leg, însă nu am reuşit, aşa că am recurs la o altă metodă. Am apucat-o de subsuori, însă din nefericire am scăpat-o. Noroc că a revenit la vechea poziţie că putea să cadă de tot”. Atunci, pentru câteva secunde, inima Oanei a stat pe loc. Echipa de intervenţie a scos-o rapid la suprafaţă, pentru a trage o gură de aer. Au mai încercat o dată.


“M-au coborât a doua oară şi atunci am mers la sigur. Am luat-o de mânuţe şi am tras-o sus. Oana Furnică, femeia care a scris istorie! Imaginile îţi dau fiori. La doar 18 ani, salva un copil blocat într-un puţ: "Fetiţa plângea. A fost cel mai fericit moment"”, a povestit Oana, potrivit adevărul.ro.

Înregistrarea îţi dă fiori…

Sursa VIDEO: National Geographic


Peste noapte, Oana Furnică a devenit vedetă. Televiziunile au “sărit” pe ea şi a ajuns să acorde interviuri chiar şi în Germania, Franţa şi Japonia. A fost numită cetăţean de onoare al oraşului Voluntari şi a fost decorată de Ion Iliescu. În semn de recunoştinţă, a primit şi o locuinţă, însă nici acum nu are acte de proprietate pentru ea.

Pe Alina Pascariu a mai văzut-o de câteva ori, ultima întâlnire fiind în 2006. "Am încercat (să păstrez legătura – n.r.), dar am simţit o răcire în privirea părinţilor ei. Nu am vrut să insist. Ultima dată când am văzut-o ştiu că era la şcoala. Am spus că dacă ea este bine sănătoasă, asta contează cel mai mult”, a declarat Oana pentru adevărul.ro.

Între timp, salvatoarea a născut trei copii, este căsătorită şi locuieşte în casa oferită de autorităţi. Spune că e un om normal, însă minunea pe care a făcut-o în 2001 nu poate să fie descrisă în cuvinte...

Unii zic că nu există, alții spun că au scăpat de efectele ei după multă luptă, post și rugăciune! Ce spune Părintele Ca... Galerie foto! Ce MACHIAJ s-ar potrivi fiecărei zodii în parte. Te bagi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x