Antena Căutare

Chinezii scot profit din orice! INOVAŢIA care transformă poluarea în DIAMANTE uimeşte lumea întreagă

”Smog Free Tower” nu este numai cel mai mare „aspirator” din lume, dar este şi producător de bijuterii. Mai ales că materialul sursă, smogul, este abundent în Beijing.

Dacă aveaţi impresia că le-aţi văzut pe toate, aflaţi că v-aţi înşelat! Chinezii duc poluarea la un nivel greu de depăşit. ”Smog Free Tower” nu este numai cel mai mare „aspirator” din lume, dar este şi producător de bijuterii. Mai ales că materialul sursă, smogul, este abundent în Beijing

Artistul olandez Daan Roosegaarde a creat acest turn după o călătorie în capitala chineză, care l-a şocat din cauza nivelului extrem de mare de poluare, relatează Curiosity.

Roosegaarde a proiectat un turn înalt de şapte metri care curăţă aproximativ 30.000 de metri cubi de aer pe oră. Are nevoie de doar 1.400 waţi pentru a funcţiona. În afară de această trăsătură, turnul colectează smogul pe care îl comprimă la presiuni şi temperaturi ridicate până devine diamant.

Primele 1.000 de exemplare au fost vândute foarte rapid datorită cererii ridicate, Roosegaarde plănuieşte să aducă sute de astfel de turnuri în toată China pentru a lupta împotriva poluării excesive.

Trucul pe care orice gospodină şi-ar fi dorit să îl afle mai devreme! De ce să ţii o cană cu gheaţă şi o monedă în frigi... Viral! Mic, dar îndărătnic! Un pui de panda refuză să fie spălat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x