Antena Căutare

Cine l-a detronat pe Elon Musk din topul celor mai bogați oameni ai lumii. Ce s-a întâmplat cu producătorul de mașini electrice

Elon Musk a fost detronat din topul celor mai bogați oameni ai lumii. Cine i-a luat locul, conform clasamentului Forbes.

elon musk Galerie
Elon Musk a fost detronat din topul celor mai bogați oameni ai lumii. Cine i-a luat locul, conform clasamentului Forbes | Getty Images

Fondatorul uneia dintre cele mai mari companii producătoare de mașini electrice nu mai este cea mai bogată persoană din lume. Elon Musk a ajuns pe locul doi, după ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut.

Citește și: Cum arăta Elon Musk înainte să se îmbogățească. Imaginile din 1999 în care pare altă persoană

Cine l-a detronat pe Elon Musk din topul celor mai bogați oameni ai lumii

Elon Musk nu mai este cea mai bogată persoană din lume, anunță Forbes. Asta s-a întâmplat după ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut.

Actualul șef al Twitter a deținut titlul de cel mai bogat om din lume din septembrie 2021, când l-a detronat pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

I-a venit rândul și lui Elon Musk să pice pe locul doi, după ce afaceristul francez Bernard Arnault, președintele grupului de companii LVMH, l-a detronat recent.

Citește și: Cum arată casa de 50.000 de dolari în care locuiește Elon Musk în chirie. Imagini din interiorul locuinței

Arnault și-a făcut avere construind cel mai mare conglomerat de lux din lume, care include și marca Louis Vuitton.

Prin urmare, Elon Musk nu mai este cea mai bogată persoană din lume. Multimiliardarul a cedat acest titlu lui Bernard Arnault, la finalul lunii, potrivit Forbes.

Acțiunile Tesla s-au încheiat cu aproximativ 6,3% pentru ziua respectivă, astfel că și-au redus valoarea de peste jumătate în acest an, parțial din cauza vânzării care s-a accelerat ca urmare a achiziției Twitter de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, notează CNBC.com.

Citește și: Elon Musk: este timpul să trecem la producţia de serie a camioanelor Tesla Semi; Acţiunile Testa au depăşit 1.000 de dolari în urma informaţiei

Averea lui Musk, legată în mare parte de acțiunile Tesla, a fost propulsată de o creștere fulgerătoare a prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice, care a explodat cu peste 1.000% în doi ani.

La rândul său, Bernard Arnault are o avere estimată la 186,2 miliarde de dolari, potrivit aceleiași surse citate. Acțiunile LVMH au scăzut cu doar 1,5% în 2022.

Elon Musk deține în prezent 14,11% din acțiunile în circulație ale Tesla, cu o valoare de piață de 530 de miliarde de dolari. Afaceristul deține, de asemenea, peste 40% din acțiunile SpaceX - compania producătoare de nave spațiale - adăugând miliarde pe hârtie la valoarea sa netă.

Citește și: Elon Musk a șocat întreaga planetă! Nu va putea să își boteze copilul cu numele pe care îl dorește: „Nu e ilegal, dar nu poate fi acceptat”

Bloomberg Billionaires Index, care folosește metodologii ușor diferite, îl situează în continuare pe Elon Musk pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume, cu 168 de miliarde de dolari, comparativ cu cei 167 de miliarde de dolari ai lui Bernard Arnault.

Vezi știrile zilei pe observatornews.ro

O femeie a găsit un câine abandonat, cu o jucărie lângă el. Ceea ce a urmat a fost neașteptat. Ce a descoperit... Au crezut că apele mării a adus la mal un pui de dinozaur, însă au observat altceva când s-au uitat la creatură. Ce era,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x