Antena Căutare

Comunitatea LGBT, în culmea fericirii. Compania aeriană care INTERZICE folosirea termenilor „mama”, „tata”, „soțul”,„soția”

O companie aeriană a reușit să-și scoată din sărite clienții, după ce a făcut un anunț cel puțin bizar. Le-a interzis piloților și însoțitorilor de zbor să folosească în aer cuvinte precum „mama”, „tata”, „soțul” și „soția”.

O companie aeriană a reușit să-și scoată din sărite clienții, după ce a făcut un anunț cel puțin bizar. Le-a interzis piloților și însoțitorilor de zbor să folosească în aer cuvinte precum „mama”, „tata”, „soțul” și „soția”.

Motivul? Le consideră sexiste, inadecvate și ofensatoare pentru comunitatea LGBT. Este vorba despre compania australiană Qantas.

În locul lor, piloții și însoțitorii de zbor sunt sfătuiți să folosească termeni ca „partener” sau „părinți”, considerați ca parte a unui limbaj neutru și nediscriminatoriu.

Ne mândrim cu o lungă tradiție în promovarea incluziunii sociale în rândul angajaților și al clienților noștri. Am susținut întotdeauna egalitatea de gen, căsătoriile între persoane de același sex și drepturile indigenilor”, spune Lesley Grant, șeful executiv al Qantas.

De exemplu, folosirea cuvântului" președinte poate sugera faptul că liderii sunt întotdeauna de sex masculin”, a declarat managerul, șeful departamentului „Oameni și cultură”, potrivit The Guardian.

FENOMEN RAR petrecut într-o biserică din România. Ce se întâmplă cu credincioşii care o vizitează (VIDEO)... Fenomenul care a îngrozit lumea. Ploaie de păsări moarte într-un oraş din SUA: "Pur şi simplu picau din cer"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x