Antena Căutare

Consumator fidel?! Veste bună pentru tine! Specialiștii au descoperit rețeta de bere mai sănătoasă și, surpriză, mult mai ieftină!

O echipă internațională de oameni de știință a descifrat codul genetic al orzului, o reușită care ar putea conduce la obținerea unor tipuri de bere mai sănătoase și la dezvoltarea de culturi mai rezistente la secetă, informează joi Xinhua.

O echipă internațională de oameni de știință a descifrat codul genetic al orzului, o reușită care ar putea conduce la obținerea unor tipuri de bere mai sănătoase și la dezvoltarea de culturi mai rezistente la secetă, informează joi Xinhua.

Cercetătorii au secvenționat cu succes genomul orzului, una dintre cele mai complexe cereale, ceea ce ar putea permite modificarea acesteia în cadrul programelor de cultivare.

Rachel Burton de la Universitatea din Adelaide susține că descifrarea codului genetic al orzului reprezintă o ''reușită'' majoră ce ar putea conduce la crearea unor tipuri de bere mai sănătoase și la o reducere a costurilor de producție. ''Dacă se poate cultiva orz mai bun pentru malțificare, lucru ce va ajuta la scăderea costurilor energiei în fabricile de bere, acest lucru va fi benefic pentru planetă'', a declarat joi Burton pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Descoperirea oferă de asemenea ''o modalitate de adaptare'', mai spune Burton. ''Spre exemplu, cei care sunt interesați de o bere cu un conținut scăzut de carbohidrați, pentru consumatorii care nu vor (multe — n.r.) calorii, atunci ar putea adapta dinainte malțul pentru a o obține berea cu un potențial redus de îngrășare'', a explicat ea.

Specialista a adăugat că echipa sa a reușit să efectueze experimente cu acest tip de malț de orz care s-a dovedit că fermentează mai bine și crește producția de bere. ''Unul dintre lucrurile de care suntem interesați este cât de repede pereții (celulelor de orz — n.r.) se descompun (pentru a elimina zaharurile — n.r.), a adăugat ea explicând că atunci când acești ''pereți'' se descompun într-un mod mai eficient, ''este eliminată o cantitate mai mare de amidon și se obține o fermentație mai bună''.

Chengdao Li de la Universitatea Murdoch a declarat că orzul este una dintre cele mai complexe cereale studiate. ''Orzul este prima cereală din specia sa secvenționată într-un asemenea grad de detaliu. Genomul acestuia este de 12 ori mai mare decât cel al orezului, fiind totodată mai complex'', a spus omul de știință.

Descoperirea poate conduce de asemenea la dezvoltarea de cereale rezistente la secetă, fapt ce ar putea oferi avantaje economice.

În prezent, 30% din cantitatea de orz de bere provine din Australia, iar exporturile valorează peste 750 de milioane de dolari americani, mai arată sursa citată.

Sursa: Agerpres

Caz REAL! O femeie din Uganda are 37 de ani și a născut 38 de copii. Cel mai mic dintre ei a împlinit patru luni... Un tânăr a venit acasă și și-a găsit iubita în pat cu alt bărbat! Reacția lui i-a uimit pe toți! „Credeți că ar trebui s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x