Antena Căutare

Creatura bizară, cu buline, care își poate crește volumul. A fost găsită pe plajă

Creatura cu buline i-a surprins pe specialiști, care au găsit-o pe plajă. Aspectul său bizar i-a făcut pe experți să-și pună mai multe întrebări.

meduza australiana Galerie
Creatura bizară, cu buline, care își poate crește volumul. A fost găsită pe plajă | Profimedia

O creatură asemănătoare cu o meduză, acoperită cu buline, a apărut recent pe o plajă din Texas, dar specialiștii susțin că localnicii nu ar trebui să se lase păcăliți de aspectul său moale.

Citește și: Intriga de pe litoral. Obiectul misterios din imagine ascunde o creatură care devine uriașă. Așa arată oul pe care îl depune

Creatura bizară, cu buline, care își poate crește volumul. A fost găsită pe plajă

Creatura care seamănă cu o pată, plină de buline, este o descoperire „nu prea agreată”, a declarat Padre Island National Seashore într-o postare pe Facebook, publicând o imagine a creaturii maritime, întinse pe nisip, notează Star-telegram.com.

S-a aflat totuși că este o meduză care provine din Australia, au spus oficialii. Mai exact, creatura este originară din Oceanul Pacific, dar a început să apară în Golful Mexic în ultimii ani.

Specia pătată crește mare, până la 20 de inci lățime și călătorește în grupuri mari, scrie în postare. Dar, spre deosebire de multe alte tipuri de meduze, nu poate dăuna oamenilor - cel puțin nu direct.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Au un venin ușor și nu sunt considerați un pericol pentru oameni. De fapt, veninul lor este atât de slab încât nu îl pot folosi pentru a-și prinde prada”, au spus oficialii.

Citește și: Creatură misterioasă, surprinsă pe camerele de supraveghere. Silueta dubioasă încearcă să se apropie de mașina unui proprietar

De când au ajuns în Golf, ele s-au hrănit cu „cantități mari de zooplancton, ceea ce face dificilă găsirea de hrană pentru fauna marină locală”.

Experții cred că specia s-ar fi putut strecura în Golful Mexic prin prinderea de nave, în timp ce era sub formă de polipi, potrivit Texas Invasive Species Institute. Ea poate trăi până la cinci ani în stadiul de polip al ciclului său de viață înainte de a trece la stadiul de „meduză” adult, moment în care trăiesc în general încă doi ani, potrivit institutului.

„În Golf, acest invadator a format roiuri uriașe în ultimii ani. Fiecare meduză poate curăța 50 de metri cubi de apă umplută cu plancton într-o zi, făcând periculoase agregarea densă de meduze australiene”.

În timp ce ele pot avea un impact dur asupra ecosistemului din Golf, nu există multe lucruri pe care omul obișnuit le poate face dacă întâlnește unul.

„Cel mai bun lucru de (făcut) din perspectiva unui individ este să-l lăsați acolo unde l-ați găsit” și să lăsați natura să facă restul, au spus oficialii.

Ea este femeia care s-a căsătorit cu fratele său ”pentru a își salva familia”. Acum au 4 copii. Cum explică decizia lor... Un fotograf a dezvăluit ce detaliu de la pozele de nuntă prevestește divorțul unui cuplu, cu mult timp înainte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x