Antena Căutare

Dacă poți rezolva acest exercițiu de matematică, chiar ești un geniu, spun experții. Există doar un răspuns corect

Un exercițiu de matematică le dă bătăi de cap internauților care încearcă să afle numărul lipsă. Crezi că poți să-l rezolvi? Experții spun că ești un geniu dacă reușești!

Dacă poți rezolva acest exercițiu de matematică, chiar ești un geniu, spun experții. Există doar un răspuns corect Galerie
Un exercițiu de matematică le dă bătăi de cap internauților care încearcă să afle numărul lipsă. Crezi că poți să-l rezolvi? Experții spun că ești un geniu dacă reușești! | Antena 1

Matematica poate fi o materie dificilă pentru mulți dintre noi. Chiar și pentru cei pasionați de această disciplină, lucrurile se complică atunci când au în față o listă de numere aparent aleatorie și sarcina de a găsi următorul număr.

Primul rând conține numerele 1,2 și 3 și al doilea cifrele 4, 5 și 6. Pe al treilea rând se regăsesc 27 și 38, iar ultimul cerc conține un semn de întrebare. Acesta este numărul pe care trebuie să-l descoperim.

Cei care au încercat să rezolve acest test spun că e imposibil pentru că există două răspunsuri corecte. Doar un geniu poate să-l rezolve, au căzut ei de acord.

În ceea ce privește răspunsul corect, există două tabere. Unii susțin că este 49, în timp ce alții sunt convinși că este 51. De fapt, doar unul dintre răspunsuri e corect. Află-l în rândurile următoare.

Citește și: Iluzia optică ce îți dezvăluie dacă poți să conduci pe ploaie. Câte cifre vezi în imagine? Răspunsul te va ului

Cum se rezolvă exercițiul de matematică. Iată soluția

Dacă priviți pe coloane, veți ajunge mai ușor la rezultatul corect. Să luăm, de exemplu, prima coloană, pe care regăsim cifrele 1, 4, 7 și numărul 27. Dacă înmulțiți 4 cu 7 și scadeți cifra 1, rezultă 27, numărul din ultimul cerc.

La fel, 5x8 este 40, iar minus 2 este 38. Apoi, la ultima coloană, 6x9 este egal cu 54, din care scădem 3. Ceea ce înseamnă că 51 este numărul lipsă.

Cei care au crezut că răspunsul corect este 49 nu făceau matematică, ci credeau că puzzle-ul încerca să te facă să faci progresie aritmetică. În primele trei rânduri, toate numerele cresc de fiecare dată cu 1, dar în ultimul rând există o diferență de 11 între 27 și 28. Astfel, ei credeau că următorul număr ar trebui să fie 49, adică 38+11.

Citește și: Test de personalitate rapid. Ce arată despre tine poziția în care ții picioarele, atunci când stai așezat

Femeia cu două rânduri de pomeți. Așa arată chipul ei, dar stai să-i vezi corpul | FOTO. Oamenii nu se pot abține să nu ... O pisică a parcurs 1.000 de kilometri pentru a-și căuta stăpâna. Unde a fost găsită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x