Antena Căutare

De ce își lipesc tinerii buzele cu bandă adezivă în timpul somnului. Trendul viral pe TikTok care le poate pune viața în pericol

Un nou trend care circulă pe TikTok îi îndeamnă pe tineri să își lipească buzele cu bandă adezivă înainte de culcare. Care sunt motivele care stau la baza acestei metode nebunești, care le-ar putea pune viața în pericol utilizatorilor.

colaj
Un nou trend care circulă pe TikTok îi îndeamnă pe tineri să își lipească buzele cu scoci înainte de culcare. | Shutterstock

TikTok-ul a luat amploare în ultimii doi ani, iar tinerii de toate vârstele au devenit extrem de atrași de aplicația care nu le solicită prea multă putere de concentrare, întrucât se bazează pe un mecanism de livrare rapidă a informației.

Pentru că mai nou orice trend începe și se sfârșește pe TikTok, se pare că, de această dată, câștigător este lipitul buzelor cu bandă adezivă. Astfel, tinerii sunt încurajați să-și lipească buzele cu acest material, înainte de culcare, potrivit CNN, citat de Digi24.

Citește și: Cel mai nou trend de pe TikTok îi face pe tineri să se transforme în creaturi bizare. Ce presupune curentul goblin core

Motivul pentru care tinerii își lipesc buzele cu bandă adezivă înainte de culcare

Se pare că principalul motiv invocat ar fi acela că somnul devine mult mai odihnitor, pentru că te forțează să respiri doar pe nas. De asemenea, trendul promite că scapi și de sforăit. Însă, specialiștii susțin că realitatea este alta.

Medicii sunt de acord cu ipoteza potrivit căreia respiratul pe nas este mai sănătos, însă ei consideră că există anumite categorii de persoane care au probleme cu respirația și se pot sufoca dacă aplică acest trend.

„Dacă suferiți de apnee obstructivă în somn, acest lucru poate fi foarte periculos”, a spus specialistul în somn Raj Dasgupta, profesor asociat de medicină clinică la Keck School of Medicine de la Universitatea din California de Sud, citat de aceeași sursă.

Citește și: Femeia și-a dorit un nou look, dar procedura la care a apelat a dat greș și a lăsat-o cu pete mari pe față. Ce s-a întâmplat

Apneea obstructivă în somn, care înseamnă colapsul complet sau parțial al căilor respiratorii, este una dintre cele mai frecvente și periculoase tulburări de somn. Se crede că peste un miliard de oameni cu vârsta cuprinsă între 30 și 69 de ani suferă de această afecțiune, potrivit unui studiu publicat, în 2019, în revista „Lancet Respiratory Medicine”.

„Milioane de oameni nu sunt diagnosticați”, spun experții. „Există dovezi limitate cu privire la beneficiile lipirii buzelor și aș fi foarte atent, chiar aș vorbi cu un medic înainte de a încerca acest lucru”, a adăugat Dasgupta.

Videoclipurile de pe TikTok nu au menționat că există vreun risc. Sunt prezentate doar avantajele

Se pare că în niciunul dintre videoclipurile postate pe TikTok și vizualizate, ulterior de CNN, nu a fost menționat riscul sufocării. În schimb, sunt prezentate doar avantajele:

„Îmi lipesc gura în fiecare seară. Somnul corect este foarte important pentru a arăta și a te simți cât mai bine”, spune o utilizatoare, citată de sursa menționată.

Un alt videoclip de pe TikTok recomandă un alt instrument pentru lipirea buzelor și anume, „banda de hârtie obișnuită”, dar care reprezintă un risc de deteriorare.

O tânără privea pozele din vacanță, dar când s-a uitat mai atent a văzut ceva neașteptat, chiar lângă ea. Ce a descoperi... Ce a descoperit o tânără când a răsfoit albumul foto al iubitului ei. Nu i-a venit să creadă când a aflat ce legătură au...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x