Antena Căutare

De ce timpul trece mai lent în spațiu decât pe Pământ

Astronautul Scott Kelly este celebru pentru un motiv simplu: a stat un an în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale

Astronautul Scott Kelly este celebru pentru un motiv simplu: a stat un an în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Unul dintre motivele pentru care a fost omul ideal pentru acest experiment a fost faptul că are un frate geamăn, pe nume Mark. În afară de toate efectele despre care am vorbit în acest articol, se pare că șederea în spațiu a mai avut unul surprinzător (cel puțin, pentru necunoscători): diferența de vârstă dintre cei doi a crescut, iar totul poate fi explicat cu ajutorul Teoriei Relativității, spun cei de la Science Alert.

Potrivit teoriei lui Einstein, timpul trece mai lent pentru obiectele în mișcare, comparativ cu modul în care trece pentru observatorul staționar. De asemenea, se mișcă mai lent și dacă te afli aproape de o masă gravitațională, cum e Terra. Pe scurt: timpul e relativ. Cei doi frați s-au născut la o distanță de șase secunde, iar acum diferența a crescut la șase secunde și cinci milisecunde, pentru că Scott a orbitat planeta cu o viteză de aproximativ 28,200 de kilometri pe oră.

Află cum explică cercetătorii diferența mai mare de vârstă între cei doi frați.

Emoționant! O pisică fost găsită în viaţă sub ruinele din Amatrice, la cinci zile de la cutremur. Salvatorii au plâns!... Curajul de tocilar. Gestul unui adolescent l-a făcut celebru în toată școala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x