Antena Căutare

Doi frați au descoperit o comoară când erau copii și au ținut-o ascunsă timp de 60 de ani. Ce era în cutia pe care au păstrat-o

Pe când erau copii, doi frați au găsit o adevărată comoară îngropată sub o biserică din Norvegia. 60 de ani mai târziu, unul dintre frați a arătat arheologilor descoperirea valoroasă, care a stat ascunsă timp de 6 decenii.

Colaj cu copii săpând și o cutie Galerie
Doi frați au descoperit o comoară când erau copii și au ținut-o ascunsă timp de 60 de an | Shutterstock

În urmă cu 60 de ani, doi băieți au găsit niște monede rare, vechi de 600 de ani, sub o biserică din Norvegia și au păstrat comoara într-o cutie timp de zeci de ani, potrivit miamiherald.com.

În anul 1964 cei doi frați au decis să meargă la vânătoare de comori în Norvegia. S-au gândit că biserica este un loc bun pentru a căuta și au intuit corect. Băieții au descoperit mai multe monede de argint îngropate în pământ.

Unul dintre frați și-a amintit de comoară și a arătat-o arheologilor.

Citește și: Ce a putut să descopere o femeie sub parchetul casei sale vechi de 130 de ani. A pozat și a arătat totul. Peste ce „comoară” a dat

Doi frați au descoperit sub o biserică o comoară, pe vremea când erau copii. Au ținut-o ascunsă timp de 60 de ani, până acum. Cât de valoroase erau, de fapt, obiectele ținute 6 decenii într-o cutie

Jan Gunnar Fugelsnes a declarat că el și fratele său nu au realizat semnificația descoperirii lor la acea vreme, așa că au împachetat monedele într-o cutie și le-au păstrat. Șaizeci de ani mai târziu, arheologii au aruncat o privire asupa descoperirii fraților.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fugelsnes locuiește încă în zonă și le-a spus arheologilor despre monedele găsite sub biserica din Edøy.

Setul de 14 monede de argint s-a dovedit a fi un artefact incredibil de rar, vechi de 600 de ani, a declarat arheologul Carl Fredrik Wahr-Hansen Vemmestad.

Majoritatea monedelor sunt datate între anii 1300 și 1350, dar una dintre ele este datată între 1450 și 1481, au declarat oficialii. Mai multe monede erau marcate cu coroane. Doar câteva monede de acest tip au fost găsite vreodată în centrul Norvegiei, a declarat Vemmestad într-un comunicat.

Analizând locul în care au fost găsite monedele, arheologii au concluzionat că au fost îngropate într-un mormânt de sub biserica Edøy în Evul Mediu. Zona de sub biserică a fost săpată de trupele germane și folosită pentru depozitarea muniției în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au declarat oficialii.

Fugelsnes și fratele său au găsit, de asemenea, nouă ace, trei accesorii metalice și o perlă de chihlimbar sub biserică, le-a spus bărbatul cercetătorilor.

Arheologii au identificat perla ca făcând parte dintr-o coroană, iar acele vechi de 700 de ani ca făcând parte din hainele decedatului. Fugelsnes, în vârstă de 67 de ani, a dăruit arheologilor piesele rare, a relatat postul norvegian NRK. Artefactele au fost trimise la un muzeu pentru analize suplimentare.

Citește și: Un bărbat a trăit ani de zile cu o vază pe masă, fără să știe ce „secret” ascunde. Ce detaliu a „dat de gol” comoara de pe masă

O creatură enigmatică și 100 de posibile specii noi, descoperite de cercetători la aproape 5.000 de metri adâncime. Ce s... Tânără celebră pe platformele pentru adulți, dată în urmărire pentru ipostaze „prea îndrăznețe”. Cum a putut să apară pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x