Antena Căutare

Un bărbat a trăit ani de zile cu o vază pe masă, fără să știe ce „secret” ascunde. Ce detaliu a „dat de gol” comoara de pe masă

Un bărbat a avut parte de surpriza vieții lui atunci când a realizat că vaza banală pe care o ținea pe masă ascundea un „secret” uluitor. Ce detaliu a „dat de gol” comoara uriașă din casa omului.

imagine cu o vaza de portelan alb cu albastru
Omul a fost uimit când a descoperit ce comoară are pe masă, de fapt | sursa foto: Shutterstock

Aceasta este incredibila situație prin care a trecut un bărbat care a folosit ani de zile o vază, crezând că e lipsită de valoare. Într-o zi, un detaliu observat de cineva l-a făcut pe acesta să realizeze ce comoară avea în casă, fără să își dea seama.

Un bărbat a trăit ani de zile cu o vază pe masă, fără să știe ce „secret” ascunde. Ce detaliu a „dat de gol” comoara uriașă de pe masa

Un bărbat de la o fermă din Oxfordshire (Marea Britanie) a decis într-o zi să scoată la vânzare diferite obiecte din casă, ca să scape de ele. Un evaluator pe nume Paul Fox, de la o casă de licitații numită Hanson Holloway din Banbury, a observat ceva neobișnuit la unul dintre obiecte. Printre alte farfurii și boluri marca Copeland și Staffordshire, atenția omului a fost atrasă de o vază de aproximativ 22 de centimetri. Un detaliu neobișnuit l-a făcut să studieze mai atent obiectul ceramic și nu mică i-a fost surpriza atunci când a realizat cu ce comoară are de-a face.

Citește și: Comoara care zace pe fundul mării lângă Cazinoul din Constanța. Cântărește peste 350 de kilograme

„Am fost uimit de nuanțele intense de albastru. Era o piesă cu adevărat specială, așa că am cerut proprietarului permisiunea să o iau și să o cercetez mai bine”, a mărturisit specialistul, potrivit celor de la nypost.com.

După o analiză mai atentă făcută de niște experți a ieșit la iveală faptul că ceea ce credea fermierul că e doar o vază banală este, de fapt, o vază din secolul al 17-lea, ce valorează între 1,200 și 1,900 de dolari.

Citește și: O femeie a cumpărat cu numai 18 lei o vază „banală” și s-a îmbogățit la scurt timp după ce a aflat ce era, de fapt, obiectul

„Aceste obiecte ceramice provin din perioada împăratului Kangxi (1654-1722) și au fost extrem de apreciate și populare, chiar și regele William al 3-lea al Angliei a avut o colecție impresionantă la palatal Hampton Court”, a mai zis Paul Fox, de la casa de licitații.

„În cultura chineză, albastrul are o semnificație aparte. El este asociat cu creșterea și cu dezvoltarea”, a mai explicat acesta.

Vaz ava fi vândută la licitație în luna februarie. Fermierului nu i-a venit să creadă când a aflat că a avut pe masă o adevărată comoară, fără să își dea seama sau să bănuiască ceva vreodată.

Întâmpalrea a ajuns pe internet și a devenit virală, făcând rapid înconjurul lumii.

A cheltuit mii de euro ca să își transforme corpul și e cunoscută drept „femeia dragon”. Cum arăta înainte de cele 600 d... Un „călător în timp” din anul 2804 a făcut previziuni sumbre despre 2024. Ce susține că se va întâmpla pe 30 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x