Antena Căutare

Explore the Moldavian Bride

In primavara lui 2007, cand a trebuit sa raman o noapte in Targu Frumos, in drum spre Iasi, am regasit cu bucurie acelasi pat, in exact aceeasi camera in care dormisem si in vara lui '89. Atunci, in ultima vara cu Ceausescu, cenaclul nostru literar din Botosani fusese invitat sa le citeasca niste poezii studentilor din Iasi, ca numai de asta le ardea lor.



Rezervasem camera dinainte. Domnul Agavriloaie, patronul sau administratorul hotelului, ne astepta. Eram cu soferul Laurentiu Dobrica. Lari. El nu facea nazuri, cauta ce e mai ieftin, numai sa-i ramana si lui ceva din banii de cazare. Odata, in Somcuta Mare, langa Baia Mare, a dormit intr-o debara la Pensiunea "Fantezia" si a fost grozav de multumit. O camera costa 90 de lei. El a intrebat daca nu exista si ceva mai ieftin. "Avem, zice patronul, dar nu e incalzita. V-o las la 60 de lei." "Si mai ieftina de atat nu aveti?", "Ba da, dar e fara baie, la 40 de lei." "Nu-i nimic, pot sa ma abtin pana dimineata. Dar poate aveti si mai ieftina?" - liciteaza Lari. "Avem o camaruta de serviciu, fara baie, fara nimic.

Doar un sezlong de panza. Zece lei." Au batut mana la acest nivel al confortului. Mai jos de atat nu se poate cobori nici chiar in turismul romanesc, desi Lari ar fi dormit si intr-o camera fara pereti, numai sa plateasca mai putin. Ei bine, acest Lari, fiul fara acte al austeritatii, s-a inchircit ca un arici cand a intrat in hotelul din Targu Frumos.

Tot articolul, in Jurnalul National

Dracula, considerat mai bun decat frunza Elenei Udrea... Explore the Romanian Waters...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x